Yeni Camiye, Eski adet

Yeni Camiye, Eski adet

Kaymakam`ın Elektrik tasarrufu teravi cemaatini terletti.



Gönen`de, 22 Temmuz Pazartesi Akşamı Plevne Camiinde teravih namazında Klimaları Kapattıran Gönen Kaymakamına cemaatten tepki aldı.

Camii cemati “Birde Mülki amir olacak yüzlerce camii cemaatini 35 derece sıcakta teravih namazı kılmaya zorladı. Onun gittiği camide ibadet etmek bize zulüm” serzenişi geldi.

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı İftar yemeğinden sonra Beraberindeki heyet ile Gönen Plevne Camiinde Teravih Namazı kılmak için gelen Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak’ın Camii’de bulunan Klimaları kapattırması Camii cemati isyan ettirdi.

Namazdan çıkan Camii cemati 45 dakika boyunca ter içinde kaldıklarını, nefes bile almakta zorluk çektiklerini dile getirirken Kaymakam’ın bu uygulamasına tepki gösterdiler.

Daha önce gittiği camilerde de bu uygulamayı yaptığı ve Klimaları kapattırdığı söylenen Kayamakam Parlak’ın bu uygulamasına ``Camii’ye mi geldik, Saunaya mı?`` diye tepki gösteren Cemaat ``Artık bundan sonra Kayamakam’ı takip edeceğiz, onun gittiği camiye gitmemeye özen göstereceğiz. Camiler vatandaşların hep birlikte ibadetlerini yaptığı kutsal mekanlardır kim olursa olsun burada şahsi tavır sergilememelidir.``  denildi. 

Gönen Kaymakamı gittiği Camilerde klimaları kapattırmasının hem ekonomik açıdan, hemde sağlık açısından zararlı olduğu için kapattırdığı ifade edildi.




  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false