Yeni Çevre Düzeni Planı tartışıldı

Yeni Çevre Düzeni Planı tartışıldı

Bölgenin geleceğini ilgilendiren planların olumsuzluklarına itiraz edilecek

Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından hazırlanan 1/100.000 Balıkesir-Çanakkale yeni çevre düzeni planı içinde yer alan İhtisas Organize sanayi bölgesi olumsuzluklarına itiraz edilmesi kararı alındı.

Görüşme ‘’Bandırma Partisi’’ adı verilen Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın Başkanlığında Milletvekilleri M. Cemal Öztaylan, Namık Havutça, Meclis üyeleri, Mimar, Mühendis ve Haritacılar, söz konusu çevre köylerin muhtarları, bazı demokratik kitle örgütleri başkanları bir araya geldi.

Belediye Meclis salonunda 3 saati aşan tartışmalarda yeni 1/100.000 lik planlar masaya yatırıldı ve 2 Ekim’e kadar olan itiraz süresi içinde olumsuzluklara karşı itiraz edilmesi kararı alındı.

İş ve İstihdam noktasında gelişmişliğe karşı olunamayacağı, ancak 42. Hektarlık alana yapılması planlanan İhtisas Organize sanayi bölgesi sonrası bölgede oluşacak nüfus artışının 620 bin olması beklendiği bu artışı karşılayacak iskân ve sosyal alanların planda yetersiz olduğu ifade edildi.

Yeni Kent Gelişme planı olarak Dutliman – S. Yenice bölgesine verilen iki tersane ile Bandırma’nın sağlıklı büyümesinin engellendiği ifade edilen görüşmelerde, Merinos’un ve 6. Ana Jet üssünün plandaki konumu da gündeme taşındı.

1/100.000 Balıkesir- Çanakkale yeni çevre düzeni planlarında yaşam alanlarının çevre ve Eğitim planlaması ile sağlıklı kent yaratılmasına olanak sağlaması gerektiğine vurgu yapılan görüşmelerde, Kocaeli, Adapazarı, Dilovası ve Gebze örnekleri göz önünde bulundurularak 42 hektarlık yeni İhtisas organize bölgesinin Erdek körfezine yaratacağı olumsuzluklarda ifade edildi.



Ahmet Çınar
26.09.2014 12:27:24
Bandırma`nın geleceği açısından çok verimli bir toplantı olmuştur. Ancak bu topraklarda sanayileşme gerçekleşecekse çiftçinin elinde tarlaların asıl değerini belirlemek üzere bir komisyon kurulup bağımsız değerleme uzmanları tarafından satılacak toprakların gerçek değeri belirlenmelidir. Çünkü çiftçi zor durumdadır, borç batağındadır. Komisyoncu firmalar ne kadar uyarıl sa da çiftçiyi kandırmaya çalışacaklardır. Bu güzelim topraklarda turizmin tarımın gelişmesi gerekirken çiftçiye pazar bulmayıp ucuza mallarının sattığını izleyenler acaba bu süreçte nasıl bir davranış sergileyeceklerdir.

  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli