Yeni ETO binasını TOBB yapacak

Yeni ETO binasını TOBB yapacak

Erdek Ticaret Odası’na yeni bina yapılacak

Erdek Ticaret Odası’nın(ETO) yeni binasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) yapacak.

Erdek Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında, Erdek Ticaret Odası’nın, yeni bina yapımı için belediyeden yer tahsisi konusu da görüşüldü.

Odanın yer tahsisi isteminde şöyle denildi:

“Erdek Ticaret Odası binamızın, günün koşullarına uygun hizmet vermeye yetersiz olmasından dolayı yeni bir hizmet binası kazandırmak için çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Bilindiği gibi Odamız, Anayasa’nın 135. maddesinde belirtilen ‘Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları” kapsamındadır.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesinde, ‘Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, Cumhurbaşkanlığınca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 7.6.2005 tarihli 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir. Diğer dernek ve vakıflar ile gerçekleştirilecek ortak hizmet projeleri için mahallenin büyük mülki idare amirinin izninin alınması gerekir. Kendilerine ait taşınmazları, asli görev ve hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlara kiraya da verebilir. Bu taşınmazların, tahsis amacı dışında kullanılması durumunda tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda, aynı esaslara göre yeniden tahsis mümkündür’ denildiğinden, belediyenizce uygun görülecek bir arsanın Odamıza kat karşılığı bina inşaatı yapılmak üzere tahsisinin yapılabilmesi için gereğini saygılarımla arz ederim.”

KOMİSYONDAN “UYGUNDUR” GÖRÜŞÜ

ETO başvurusunun incelenmek üzere gönderildiği Plan Bütçe Komisyonu, konunun İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne iade edilip, değerlendirilme sonucunda görüşülmek için yeniden meclis gündemine getirilmesini oybirliğiyle kabul etti.

SARI: “TABİİ Kİ YER GÖSTERECEĞİZ”

Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, meclis üyelerine şu bilgiyi verdi:

“Bizim arsa vermemiz koşuluyla bu binayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) yapacak. Yeni bina içinde konferans salonlarının da yer alacağı bir proje olacak. Tabii ki arsa vererek, bu binanın ilçemize kazandırılmasına çalışacağız. Yani ben, Odanın başkanlığını yapan eşime değil, Odaya yer vereceğim. Şimdi uygun bir yer arıyoruz. Keşke başka sivil toplum kuruluşları da, Erdek’imize böyle modern yapılar kazandırmak için yer isteseler de versek.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: binasını yapacak
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu