Yeni meclis toplandı

Yeni meclis toplandı

30 Mart`ta yapılan yerel seçimlerde Bandırma Belediyesi`ne yeni seçilen meclis üyeleri Başkan Dursun Mirza`nın başkanlığında ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.


Bandırma Belediyesi (1.Meclis Toplantısı) 8... paylaşan: zeki-karadeniz-332

Oldukça etkili bir seçim sürecini geride bırakarak geçtiğimiz hafta sonu ilçe seçim kurulundan mazbatalarını alarak göreve başlayan yeni Belediye Başkanı Dursun Mirza ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Geçmiş meclis tutanakları okunması ve Yol harcamalarına katılım paylarının alınmamasına ilişkin teklif oya sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi.

Meclis`te Başkan vekili ve komisyonların belirlenmesine ilişkin teklifi yapan  Ozan Onur, 1 Başkan Vekilliğine Mim. Şerafettin Engüdar, 2. başkan vekilliğine Dr. Selim Panç oy birliği ile seçildiler.

Divan Katipliği seçiminde ise yine Ozan Onur`un teklifi ile Fatma salı Tığlı, Gökhan Yankol, asil, Tolga Tosun, Gönül Karabulut Özdemir ise yedek üye olarak oy birliği ile seçildiler.

Encümen üyelikleri ise Erhan Elmastaş, Zerin Eken, Sami Türkmen,

Plan bütçe komisyonu üyeliklerine Erhan Elmastaş, Cemile Gezen, Aydın Yağar, Alp Bostancı, Ahmet Okbay,

Tarife komisyon üyeliklerine, Ozan İbrahim Tüm, Nusret Ekiztaş, Gökhan Yankol, Kamil Eryılmaz, Yusuf Balat,

İnceleme araştırma komisyonu üyeliklerine, Selim Panç, Sami Türkmen, Tolga Tosun, Yakup Ataş, Nejan Nart Ünver,

İmar Komisyonu üyeliklerine, Şerafettin Engüdar, Cemal Adıgüzel, Gönül Karabulut Özdemir, Sabri Külcü, M.Orhan Özyurtlu,

Kıymet - Takdir komisyonu üyeliklerine, Mehmet Fahri sert, Gönül Karabulut Özdemir, Göksel Karlahan,

Marmara belediyeler Birliği Bandırma belediyesi Temsil üyeliği,

Başkan Dursun Mirza (Dogal) Cemal Adıgüzel, Erhan Elmastaş,

Merkezi Erdek olan Güney Marmara Zeytin zararlıları ile zirai mücadele birliği üyeliğine, Aptullah Erbay,

Belediye işçi ve memur sendikaları ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yapabilmesi için Başkan Dursun Mirza`ya yetki verilmesi meclis tamamı 32 oyla kabul edildi.

Başkan Mirza geçmiş döneme ait çalışma raporunu okudu, yapılan çalışmaların takdire şayan önemli hizmetler olarak altını çizerken, Bandırma Halkının da 5X5 çalışma raporu olarak halka arz edilen kitapçıkta belirtilen hizmetler sonucu yeniden seçimleri kazandıklarını Bandırma halkı ilk kez üst üste bir partiyi yeniden göreve getirdiğini söyledi.

CHP adına söz alan Ozan Onur, geçmiş dönem Belediye hizmetlerini tanımlarken sözü kapatılan belde belediyelerine ve Bandırma`nın il olma umutlarının AKP tarafından hiç edilmesi Bandırmalıların CHP anlayışını yeniden ve büyük farkla göreve getirmesine neden olduğunu söyledi.

AKP adına söz alan meclis üyesi Göksel Karlahan ise yapılan çalışmalara ve hazırlanan rapora oy vermeyeceklerini açıklayarak başladığı sözlerine Bandırma`da asıl hizmeti AKP Belediyesi sürecinde yapıldığını söyledi.

Bandırma Belediye Meclisinin geniş ve tam oturumunu videomuzdan izleyebilirsiniz.

 

 

 

 



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false