Yeni Şehre, Yeni Cemiyet

Yeni Şehre, Yeni Cemiyet

Balıkesir`de, `Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği` kuruldu.



Balıkesir`de, `Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği` kuruldu.

Hazırlanan tüzüğü ile BalıkesirValiliğine resmi müracaatı yapılan derneğin bu haftadan itibaren faaliyete geçeceği kaydedildi.


Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği`nin Kurucu Yönetim Kurulu; Emrah Ayyıldız (Başkan), Soner Kanber (2. Başkan), İlkan Toprak (Sayman), Umut Sözen (Genel Sekreter), Yılmaz Uzun (Üye), Hakan Küçükakman (Üye) ve Devrim Derin`den oluştu. Valilik İl Dernekler Müdürlüğüne müracaatı yapılanBalıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği (BBGD)`nin kuruluş nedenleri ve hedeflerine ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Kurucu Yönetim Kurulu üyelerinin imzasıyla yayınlanan BBGD`nin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Gazeteci, bir gazete veya derginin hazırlanmasında ve çıkarılmasında görev alan kişidir ve asli olarakhaber veya bilgi kaynağına çabuk ulaşmak, bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunma işini üstlenmiştir. Gazetecinin bu görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı değerlendirme yapması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenilir olması zorunludur. Gerektiğinde hükumetlere, siyasi partilere ve güç odaklarına karşı toplumsal yararı gözeterek mücadele etmeyi göze alan insandır gazeteci. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, ön yargılardan uzak ve kişilik haklarına saygılı olmak; gazeteciliğin olmazsa olmaz koşullarındandır. Gazetecilik mesleği ve gazetecilik sektörü (gazete, dergi, radyo, televizyon, internet gibi kitlesel yayın organları) demokratik toplumlarda anayasanın öngördüğü üç devlet gücü yanında (yasama-meclis, yürütme-hükumet, yargı-mahkemeler) dördüncü -denetleyici devlet gücü olarak anılır. İşte literatürde bu ifadelerle yer bulan mesleğimizin emektarları olarak yeni bir örgütün haberini veriyoruz siz meslektaşlarımıza ve Balıkesirimize. Yaşadığımız il merkezinde görev yapan, gecesini gündüzüne katarak yıllardır bu meslek için emeğini esirgemeyen biz gazeteciler; önce mesleğimizin, sonrasında ise meslekte görev yapan bireylerin sorunları için bir araya gelerek Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği`ni bugün itibariyle kurmuş bulunuyoruz.

"NEDEN YENİ BİR DERNEK?"

Balıkesir`de görev yapan meslektaşlarımız arasındaki kopukluk ve soğukluk böyle bir oluşumun temel harcı olmuştur. Bu gerçeği yaşayarak bildiğimiz için ve ayrıca geçmişte yaşadığımız bazı olumsuzluklar, bilgi alamama ve iletişimsizlik; zaman zaman gördüğümüz tek taraflı davranışlar, yanlı politikalar ve katılımsız yönetim gibi tasvip edilmesi mümkün olmayan tutumlar; uzun yıllar, içinde olmakla gurur duyduğumuz Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyetinden fiili olarak uzaklaştırılmış olmamız sonucunu doğurmuştur. Özet olarak bildirdiğimiz bu sebepler birleştirici olmayı hedeflediğimiz Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği`nin doğmasına sebep olmuştur. Özellikle şunun altını tekrar tekrar kalın çizgilerle çizmek isteriz ki; "Bu mesleğe girmemizde büyük emekleri olan, gayretleri ile bu mesleği bizlere öğretenBalıkesir İli Gazeteciler Cemiyetinin kurucularına, uzun yıllar görev yapmış, mesleğin sorunlarını çözmek için büyük gayret gösteren büyüklerimize ve meslektaşlarımıza bu cemiyeti terk etmediğimizi, aksine daha güzel işler yapmak için yola çıktığımızı" ifade etmek istiyoruz. Bu durumun, neden-sonuç ilişkisini sorgulamak, başkalarını suçlamak gibi bir niyetimizin olmadığını, önümüzdeki günlerde yapacağımız faaliyetler ve etkinliklerle tüm kamuoyuna göstereceğimizi bugünden taahhüt ediyoruz. Bugüne kadar edindiğimiz olumlu veya olumsuz tecrübeler ile bu mesleği bir adım daha öteye götürebilir miyiz gayesi güderek çıktığımız bu yolda omuz omuza, el ele yürüyerek birlikten doğacak güç ile mesleğin sorunlarını çözmede katkıda bulunacağımıza olan inancımız tamdır. Henüz kurulumunu yeni tamamladığımız "BalıkesirBüyükşehir Gazeteciler Derneği" için üye kayıtlarımız başlamıştır. Bu meslekte emeği geçen, gazetenin yayınlanması, haberin okuyucusuna ulaşmasında emek veren gazete, dergi, radyo, televizyon ve internet sitelerinin tüm emektarlarını birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. `Birlikten güç doğar` sloganı ile kurduğumuz bu derneğin, öncelikle mesleğe emek ve gönül veren çalışanları ile Balıkesir`e hayırlı olmasını temenni ediyoruz. "Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği"; Balıkesir il merkezinin, ilçelerinin ve temennimiz odur ki, bölgenin imrenilen ve örnek gösterilen en önemli sivil toplum kuruluşlarından olacaktır. Amacımız, ilkelerimiz ve hayalimiz "gazetecilik" mesleğini ve bu meslekte katlamacısından tutun da dağıtıcısını, muhabirinden tutun da grafikerini bir adım ileriye götürmektir. Bu yolda bize destek olan, omuz veren herkese şimdiden teşekkür ediyoruz. Başarımız, gazeteciliğin ve gazetecilerin başarısı olacaktır. Bu yolda ve bunu başarmak için çalışacağımıza söz veriyoruz."





cüneyt
19.12.2012 01:41:53
hayırlı olsun...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli