YENİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

YENİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Bandırma Belediyesi işçileriyle yeni bir Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte işçi maaşlarında % 27'lik bir artış gerçekleştirilirken bir Belediye İşçisinin maaşı ortalama 2.150 TL'ye yükseldi.

Bandırma Belediyesi işçileriyle yeni bir Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte işçi maaşlarında % 27’lik bir artış gerçekleştirilirken bir Belediye İşçisinin maaşı ortalama 2.150 TL’ye yükseldi.

Bandırma Belediyesi ile Genel-İŞ Sendikası Bandırma Şubesi arasında yaklaşık 2 aydır devam eden yeni Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla noktalanarak Belediye İşçilerinin ekonomik koşullarını iyileştiren yeni sözleşme, Belediye Nikah Salonu altında düzenlenen törenle imzalandı.

İmza töreninde Belediye Başkanı Sedat Pekel, Disk/Genel-İŞ Genel Başkanı Kani Beko, Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, CHP Balıkesir Milletvekilli Av. Namık Havutça, Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, Eğitim Daire Başkanı Hüseyin Yaman, Genel-İŞ Sendikası Bandırma Şube Başkanı Recep Kum ve Belediye İşçileriyle birlikte çok sayıda vatandaşımız yer aldı.

Düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada Bandırma Belediyesi olarak çalışanların hakkını verdiklerini belirten Belediye Başkanı Sedat Pekel, dengeli ve adaletli bir şekilde toplu iş sözleşmesi görüşmelerini mutlu sonla noktalandıklarını söyledi.

Başkan Pekel’in konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Çalışanlarımıza, ailelerine ve kentimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

İmzalamış oluğumuz Toplu İş Sözleşmesi öncelikle çalışanlarımıza, ailelerine ve kentimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bandırma’nın yerel yönetimi olarak ilk dönemlerimizden bu yana geçen zamanda imzalamış olduğumuz bütün toplu iş sözleşmelerimizle çalışanın ve emekçinin hakkını sonuna kadar veren bir düşünceyle hareket ettik.

Kimsenin telaffuz dahi edemediği bir dönemde memurlarımızla toplu iş sözleşmelerini bizler imzaladık.

Hepinizin çok bildiği gibi Emeği en yüce değer sayan bir dünya görüşünü savunanlar olarak sadece işçilerimizle toplu iş sözleşmesi yapmadık.  89-94 yılları arasındaki Başkanlık dönemimde o zamanki birçok belediye başkanının telaffuz dahi edemediği bir dönemde lafta bırakmayarak memurlarımızla imzaladığımız toplu iş sözleşmeleriyle çalışanlarının emeğini fazlasıyla veren bir belediye olmanın da haklı gururunu her zaman yaşacağımızı da buradan belirtmek isterim.   

İşçilerimizin de, memurlarımızın da ve taşeron çalışanlarımızın da alacaklarını ve maaşlarını bir gün bile geciktirdiğimizi kimse iddia edemez.

Bizden sonraki yerel yönetim anlayışlarında toplu iş sözleşmeleri rafa kaldırıldı ve gerekenler yapılmadı. Yeni başkanlık dönemimize geldiğimizde işçilerimizle ve memurlarımızla Toplu İş Sözleşmelerini imzaladık. Yapılan bu sözleşmelerin gereğini fazlasıyla yerine getirerek ödemelerde bir gün bile aksaklık yaşamadık. İşçilerimizin de, memurlarımızın da ve taşeron çalışanlarımızın da alacaklarını ve maaşlarını bir gün bile geciktirdiğimizi kimse iddia edemez.

Toplu İş Sözleşmemizle birlikte ortalama ikramiyeler hariç 2.150 TL’ye yükseldi.

Göreve geldiğimizde işçilerimizin ortalama geliri 890 TL idi. Bugün ise yeni imzaladığımız Toplu İş Sözleşmemizle birlikte ortalama ikramiyeler hariç 2.150 TL’ye yükseldi. Bu rakama aylık düşen 360 TL tutarında ikramiyeleri de eklediğimizde 2.500 TL’ye ulaşan bir artış gerçekleştirdik. Gönül ister ki daha fazlasını çalışanlarımıza verelim. Ancak Belediyeler hizmet kurumlarıdır. Bu dengeleri kuramadığınızda bizden hizmet bekleyen Bandırmalıların ve bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanmasında sıkıntılar yaşanır. Oysa biz gerçek anlamda hesabını ve kitabını yaparak, işçilerimizle gerçekleştirdiğimiz görüşmelerimizde orta yolu bularak Toplu İş Sözleşmesini gönülden isteyerek imzaladık. Bandırmamıza ve tüm emekçilerimize hayırlı uğurlu olsun.

 



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı