Yeni Ziraatlide bağ bozumu

Yeni Ziraatlide bağ bozumu

32 yıllık işletmeci,Recep Durmaz 3 yılda en iyi Bağcı oldu.

Tarımsal istihsalde alan daralması yaşayan Türk tarımı, alternatif ürünler üzerindeki araştırmaların coğrafya olarak uygun olmaması çoğu kez başarısızlıkla sonuçlanıyor.

Güney Marmara da restoran işletmeciliği ile tanınan Recep Durmaz 3 yıl önce 35 yıllık işletmeciliğine son vererek izdivaca çekildiği doğup büyüdüğü Yeni Ziraatlı köyünde başladığı bağcılıkta önemli aşama kaydetti.

Konunun uzmanı akademik kariyerlerden teorik destek alan Recep Durmaz 40 dönümlük alana kurduğu bağ ile 3. yılda hedeflerini tutturdu.

İlk yıl hazırlık ve ekim çalışmalarını tamamladığı bağ`da 2. yıl 40 ton ürün elde eden Durmaz, 3.yılında rekolteyi 80 ton`a taşırken 4 yılında hedefini 120 ton olarak belirledi.

Erkenci Antep karası, sezon içi Siyah Palermo ve geç ürün Kırmızı Red Globe ile bölgenin en modern bağlarına sahip olan Recep Durmaz yeni hedefini bağ çubuğu üretimine yönlendirdi.

Yıllık  30 bin tüp bağ çubuğu fidan üretmeyi planlayan Recep Durmaz, bağcılık fikrinin oluşup gelişmesinden sonra kendine yeni bir yaşam biçimi belirlediğini, Bağda geçen ömrünün kendisini fiziki olarak yenilediğine inandığını kaydetti.

Özellikle geç ürün Kırmızı Red Globe`nin çok kaliteli sofralık üzüm olduğunu kaydeden Durmaz, saklama noktasında 2cc de 4 ay ömür biçilen üzümün restoran işletmecileri tarafından büyük talep gördüğünü ifade etti.

Sipariş için: 532 793 18 29



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı