Yenicespor Kulübü´nde kadın başkan

Yenicespor Kulübü´nde kadın başkan

Balıkesir Yenicespor Kulübü Başkanı İsmet Atik: ?Başkanlık, ileride torunlarıma anlatacağım güzel bir anı olacak?

 

Balıkesir´e bağlı eski köy, yeni mahalle Yenice´nin spor kulübü başkanlığını bir kadın yürütüyor. Balıkesir Devlet Hastanesi´nde ameliyathanede görevli hemşire İsmet Atik, ?Her şeyi hayâl ederdim de, bir futbol kulübüne başkanlık yapacağım aklıma gelmemişti. Bu görev, ileride torunlarıma anlatacağım güzel bir anı olacak? dedi.

/resimler/2015-10/5/0954535951587.jpg

Görev yaptığı hastanede, Yenice Mahallesi´nden çalışan kişilerin bulunduğunu belirten Atik, kendisini kulüp başkanlığına götüren serüveni şöyle anlattı:

?Sağlıkçı bu arkadaşlarımız, Yenicespor Kulübü´nün kapanma tehlikesi içine girmesi nedeniyle destek olmak istemişler. Benden de yardımcı olmamı istediler. Elimden gelen yardımı seve seve yerine getireceğimi belirttiysem de, başkan olmamı önerdiler. Önce şaşırıp tereddüt ettim. Kadın başkanın farkındalık yaratıp ses getireceğini, kulübe pek çok artı katacağını, mesleki kariyerimin iyi olmasının ayrıca avantaj oluşturacağını vurgulayarak ısrar ettiklerinde kendimi bir anda başkan olarak buluverdim.?

Başkan olmanın heyecanını yaşadığına işaret eden Atik, daha sonraki gelişmeleri şöyle dile getirdi:

?İyi bir yönetim kurulu oluşturduk. Bir topumuz bile yokken, yeni transferler de yaparak, lige hazır duruma geldik. Tabii, bu işler parayla oluyor. Yeni bir oyuncunun lisansı için bin lira gerekiyor. 6 bin lira dolayında bir paraya ihtiyacımız vardı. Yönetimde bulunan veya bulunmayan birçok kişi kulübe destek verdiler. Bu desteği sağlayanlardan öncelikle Balıkesir Devlet Hastanesi doktorlarına, esnafımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca sayın valimiz Mustafa Yaman´a da teşekkürü bir borç biliyorum. Kendisi de çok iyi bir spor sever olan valimiz, bizi çok sıcak karşılayarak, güvenli yönlendirmeler yaptı. Bu arada mahallemizin bağlı bulunduğu 6 Eylül Belediyesi´nin değerli başkanı Zekai Kafaoğlu´na da kulübümüzün malzemelerini sağlaması nedeniyle teşekkürü borç biliyorum. Ayrıca bize desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süreyya Eray ve kendisi de Yeniceli olan Balıkesir Milletvekilimiz Mahmut Poyrazlı´ya da şükranlarımı sunuyorum.?

Kendisini motive eden olayın, gençleri spora yönelterek kötü alışkanlıklardan korumak olduğunun altını çizen Yenicespor Kulübü´nün kadın başkanı, evli ve dört çocuk annesi İsmet Atik, ?Günümüz gençliğini bekleyen çok sayıda tehlike var. Onların yaşamlarındaki boşluğu sporla dolduramazsak, kötü niyetli kişilerin amaçlarına hizmet ederiz. Spor, insanı disipline eder, zamanı kullanmayı öğretir, enerjisinin iyi bir şekilde atılmasını sağlar? dedi.

1965 yılında İstanbul´da doğup 1990´dan beri Balıkesir´de görev yapan Atik, herkesin amatör spora destek vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu arada, Balıkesir bölgesi merkez 1. Amatör Lig´de yer alan Yenicespor, Balıkesir Ali Hikmet Paşa sahasında oynadığı ve başkan Atik´i de izlediği ilk maçında Etiborspor´u 2-1 yenerek, sezona iyi bir başlangıç yaptı.      Önder BALIKÇI



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli