Yerel Basın sorunlarını meclise taşıdı

Yerel Basın sorunlarını meclise taşıdı

OK, "Yerel Basın demokrasinin en can alıcı parçasıdır."

İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK, İyi Parti Grubu adına Yerel Basının sorunlarının araştırması adına TBMM Başkanlığına önerge sundu. Basın İlan Kurumunun son dönemlerde aldığı kararların Yerel Basına çok büyük darbe vurduğunu savunan OK, "Yerel Basın demokrasinin en can alıcı parçasıdır." dedi.

/resimler/2019-7/3/1727370359045.jpg

TBMM´ye önümüz hafta gelecek olan "Yargı Reformu Paketi" içerisinde yerel basını yakından alakadar eden resmi ilanların kurumların internet sitesinde yayınlanacak  olması, Yerel Basını yakından ilgilendirmekte. Yayın hayatlarına zor şartlar altında resmi ilan gelirleri ile devam etmeye çalışan yerel basın bu uygulama sonrası zor günler bekliyor. Konu hakkında İyi Parti Grubu adına 20 milletvekili imzası ile araştırma önergesi veren Balıkesir Milletvekili İsmail OK  ?´ Yerel basın demokratik toplumların vazgeçilmezidir´´ dedi.

Yerel Basının demokratik süreçlerin ilk basamağı olduğunu söyleyen OK ?´ Çok sesli ve özgür bir basının demokratik sistemin korunması ve güçlendirilmesinde son derece önemli bir unsuru teşkil etmektedir. Yerel basının ulusal basınla paralel bir seyir takip ettiği göz önünde tutulursa, günümüzde oldukça zor günler geçirmekte olan yerel basın yayın kuruluşlarının sorunlarının belirlenmesi ve bunlara bir an önce uygun çözümler getirilmesi gerekmektedir´´ dedi.

OK;HALK İLE MERKEZİ HÜKÜMETİN BAĞLARI KOPAR

Yerel basının halk ile merkezi hükümet ile bağlarını güçlendirdiğini söyleyen İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK ?´ Osmanlı yönetim sisteminden kaynaklanan ve dönemin siyasi atmosferi nedeniyle belki de sayesinde ilk örneklerini vermeye başlayan yerel basında öncelikli olarak halkın merkezi yönetimle olan bağının güçlendirilmesi amacı güdülmüştür. Yerel basın ya da diğer adıyla Anadolu basını, günümüzde demokratik sürecin etkin bir parçası olduğu gibi, ekonomik açıdan ayakta kalmanın da mücadelesini vermektedir. Yerel gazetecilik geleneğinin etkili olduğu birkaç il dışında resmî ilan desteği almadan yayınlarına devam edebilecek gazete sayısı oldukça azdır. Yargı reformu paketi adı altında getirilmek istenen sistemde Yerel Basının kapısına kilit vurması demektir. Bu durum başta basın kuruluşlarımızın zararı gibi gözükse de halkımız ile merkezi hükümetinde bağlarını kopartacaktır. Buna izin vermeyeceğiz. Bu sorunların araştırılması adına bir önerge hazırladık ve 20 milletvekili arkadaşımla bunu meclis başkanlığımıza sundum. Ümit ediyorum bu konuyu daha fazla tartışılır hale getirerek, yerel basının sorunlarının çözülmesi adına anlamlı adımlar atılmış olur´´ dedi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli