Yerin kulağı var

Yerin kulağı var

yerin kulağı var

*** Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın iki danışmanı var. Biri eski milletvekili M. Cemal Öztaylan, diğer eski Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç.

Vatandaşlar, Yılmaz’ın, bu danışmanlarına neler sorduğunu, işin en önemlisi de kendilerine ne kadar maaş ödendiğini merak ediyorlar. Maaşların da çok yüksek olduğu öne sürülüyor. Vatandaşlar, “Bu paralar, bir yerde bizim de bütçemizden alındığına göre bilmek hakkımızdır” diyorlar.

*** Yine vatandaşlar, bu danışmanların bu asli(!) görevlerinden başka bazı kuruluşların(özel hastane, şirket vs.) yönetim kurullarında da görev yaparak maaş aldıklarını öne sürüyorlar. Biz bilmeyiz. Açıklansa da öğrensek!

*** Marmara Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim kuruluna, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi ve Erdek Belediye Meclisinin AKP’li bir üyesinin alındığı biliniyor. Bu üye, hangi kurumu temsil ediyor, merak ediliyor.

*** Kapıdağ’da Rüzgar Enerji Santralleri(RES) kurarak, ağaç ve orman katliamına yol açan firmanın, Çevre Etki Değerlendirme(ÇED) raporu almamayı nasıl başardığı(!) doğaseverleri düşündürüyor. Açıklansa da öğrensek!

*** CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın, Kapıdağ’da doğayı talan eden RES’ler konusunda bugüne dek suskun kalışı şaşırtıyor. Akın’ın, üstelik “Enerjiden sorumlu genel başkan yardımcısı” olduğuna dikkat çekiliyor ve “Kapıdağ konusunda söyleyeceği bir şey yok mu?” deniliyor.

Akın’ın, ayrıca Bandırma ve yöresine kurulması planlanan, çoğunluğunu “haddeci” kuruluşların oluşturduğu Marmara Organize Sanayi Bölgesi” hakkında değerlendirmesi de merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Yerin kulağı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı