Yerin kulağı var!

Yerin kulağı var!

Yerin kulağı var!

*** Bandırmaya bağlı Doğanpınar kırsal mahallesine, Müftülük tarafından bir imam atanmış. İmam, mahalleye giderek lojmanını görmüş ve üç odalı olan lojmanı beğenmeyerek, “Ben burada yaşayamam. Burası daha genç bir imama göre, bana da başka bir mahallede, güzel bir lojmanda görev verin” buyurmuş.

El insaf! Bu ülkenin gencecik öğretmenleri, doğuda, güneydoğuda ne zorlu ortam ve koşullarda görev yaparken, imamıza lojman beğendiremiyoruz.

*** Malumunuz, belediyeden nasıl ruhsat aldıysa, Bandırma Ticaret Odası’nın, “Sevgi Yolu” üstünde, gökyüzünü delerek yaptığı 11 katlı bir bina var. Zaten bu binanın son iki katı da aylardan beri kiraya verilemiyor.

Bu binanın zemin katını kiracı olarak işleten kişi ne demiş, biliyor musunuz?

“İnşaat nedeniyle bu yere benim yeniden girmem bir yıl gecikti. Bu nedenle de Bandırma Ticaret Odası’ndan bir yıllık alacağım var!”

Aman, Oda yönetimi bu isteği dikkate alsın! Hatta bu yerin tapusunu bile verirse yeridir!

*** Haydarçavuş Mahallesi’nin çalışkan ve sevilen bir muhtarı var.

Nur Demir Hancıoğlu.

Halkın sevdiği Hancıoğlu’nu, nedense bazı politikacılar hiç sevmiyor! Tanımazlıktan geliyor. Hatta çalışmalarını engellemek için özel çaba harcıyor.

Kadıncağız, mahallenin sınırları içindeki Evyapan İlkokulu Sokağı olan 3. Okul Sokağı çiçeklikler ve ağaçlarla güzelleştiriyor, vatandaşlar için oturma yerleri yaptırıyor. Bu sokakta, Evyapan İlkokulu ve bazı binaların yıkılarak yeniden yapılandırılması projesinden sonra oturma yerlerinin kaldırılması, çiçekliklerin ve ağaçların yok edilmesinden haberi bile olmuyor.

Siyasiler, muhtarların da sandıktan, halkın oylarıyla çıktığını unutuyorlar herhalde!

Ne diyelim, Allah akıl fikir versin!

Bandırma Belediyesi, öğrenciler için tablet kampanyası başlatmış. Yardımseverlerden parasal destek istiyor. O ne ala! Vatandaş versin parayı, sen topla parsayı!

Erdek Belediyesi, bu işi yıllardır yapıyor. Vatandaşlardan tek kuruş para istemedi.



demokrat
9.10.2020 14:58:33
İmam efendi haklı.Memleket onlara kaldı.Evi deniz manzaralı olmalı.E ne de olsa çok iş yapıyorlar.Yoruluyor adamlar. Kiracıya gelirsek.Bunca yıl yedikleri(kiracı kaldıkları) yetmemiş demek ki.Bence en iyisi oranın tapusunu versinler,veremezlerse babadan oğula geçer maddesi koydurabilirler. Nur Hanım örneği;tam bir idarecilik resitali.Müthiş çalışkan.İnşallah hep öyle kalır. Son Not:Bu ülkede asıl sorunların sebebi iktidarlar olduğu kadar,her iktidarın yalakası olup; hep iktidarda kalmayı başarabilen zübük zihniyettir.Maalesef bu ülkede oranları yüksekçedir...

Anahtar Kelimeler: Yerin kulağı !
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli