Yerinde uygulama

Yerinde uygulama

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek sahilindeki büfelerin çevreye yayılmalarına son verdi.

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Çuğra? ve ?Kurbağalıdere? bölgesindeki büfelere çekidüzen verilmesi için düğmeye bastı. Zabıtalar, büfe olarak verilmesine karşın buna uymayarak sahile adeta çay bahçesi durumuna yayılan, şemsiye-şezlong koyarak ücret alan bu kişilerin bu uygulamalarına son vermeye başladı. Zabıta ekipleri, belediyeden büfe olarak kiralanmalarına karşın buna uymayarak çevreye yayılan büfelere ait masa ve sandalyeleri kaldırdılar. Bu arada büfelerdeki sabit yapılaşmalar da zabıtanın başında bulunmasıyla söktürüldü. Yine, ?Çuğra? bölgesinde, Hülya Motel´in önünde, belediyeye ait alandaki ağaç altında yapılan çay, kahve, meşrubat ve biranın satıldığı bölüm de işletme ruhsatı bulunmadığından zabıta tarafından kaldırıldı. Büfelerde sigara satışı da yapılmayacağı açıklandı. Denizden, motorlarla yapılan gıda satışına engel getirilmedi.

/resimler/2019-7/3/2057154198830.jpg

Sarı´nın, bu konuda sık sık büfeleri uyararak kiralanma koşulları dışına çıkmamalarını istediği, yoksa gerekli yaptırımları uygulayacağını bildirdiği öğrenildi.

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, bu talimatına uyulmaması nedeniyle büfelere yaptırım uygulaması vatandaşlar arasında memnuniyet yarattı.

Vatandaşlar, ?Erdek sahilleri işgal altında. Birçok kişi, sahildeki kumlara koydukları şemsiye-şezlong bedeli olarak bizden 30-35 liralarda paralar istiyorlar. Bizlerin, bu şemsiye ve şezlongların arasına kendi şemsiye ve şezlonglarımızı koymamıza da izin vermiyorlar. Zaten kumda koyacağımız bir karış yer bile bırakmıyorlar. Sözde sahiller vatandaşa ait? dediler.

Bu arada sahillerde seyyar satıcıların da satış yapmasına yasak getirildi. Bu yasağın, sağlıksız ürün satışına engel amaçlı olduğu açıklandı.ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-7/3/2057508887385.jpg



Anahtar Kelimeler: Yerine uygulama
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli