Yeşil Çomlu´da Festival Coşkusu

Yeşil Çomlu´da Festival Coşkusu

Yeşil Çomlu´da Kavun festivali etkinliklerine büyük ilgi oldu

Havası, suyu ve toprak yapısı ile ürettiği beyaz kavunun tadı her geçen gün ünlenen Yeşil Çomlu´da bugün 5. Kavun şenlikleri düzenlendi.

Çeşitlik etkinliklerin yanı sıra Kavun üreticisini teşfik amacı ile düzenlenen yarışmada yılın üreticilerini seçmek için gurme jürisi oluşturuldu.

Sergi ve büst açılışları yanı sıra Mahallede "Bayrak tepe" olarak anılan alanda saygı duruşunda bulunuldu, dev bayrak göndere çekilirken İstiklal marşımız okundu.

Geçmişte 3 bin dönüm üzerine yapılan kavun ekiminin pazar payı olmadığı için yok olmaya yüz tuttuğu yakın tarikte başlayan festivaller, lokum tadına eş değer Yeşil Çomlu kavununun ismini çabuk duyurdu ve mahallede kurulan kavun borsasında başlayan satışlar, müstahsili teşfik etti ve festivalin 5. yılı olan bu yıl bin dönüm kavun ekimi yapıldı.

Yeşil Çomlu kavun pazarında 1,5- 2 tl den satışı yapılan Çomlu kavunu pazar tezgahında 5 tl yi bulun fiyatın Rusya´ya açılan ihracat nedeni ile yükseldiği kaydedildi.

5. Yeşil Çomlu Kavun festivali gün içinde yapılan etkinliklerle kutlanırken, gecede folklor ve konserlerle festivale katılan Çomlu ve çevre mahallelerden gelen katılımcılara sıra dışı bişr akşam yaşatıldı.

/resimler/2018-9/2/2310498948701.jpg

Yılın üreticisinin belirlendiği Kavun Gurme jürisi tek tek tattığı kavunlar arasındaki farkı bulmak adına çok yoruldu.

/resimler/2018-9/2/2312559888566.jpg

Başkan Dursun Mirza bazı meclis üyeleri ile birlikte tüm etkinliklerine destek verdiği Yeşil Çomlu Kavun festivalinin tanıtım anlamında amacına ulaşmasının sevindirici olduğunu söyledi.

/resimler/2018-9/2/2320320209931.jpg

Yeşil Çomlu´da 5.si düzenlenen Kavun festivali "Bayrak tepe" de yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Başkan Dursun Mirza burada yaptığı konuşmada İstiklal Harbinin başında ve sonunda Bandırma´nın yeri olduğunu 19 Mayıs 1919 da Atatürk´ün Bandırma vapuru ile Samsun´a ayak basarak başlattığı Kurtuluş haereketinin, 17 Eylül 1922 de Ayyıldız tepe de atılan son kurşun ile son bulduğunu bu süreçte 2 yıl esaret altında kalan Bandırma´ta Yunan kuvvetlerinin Çomlu´daki Bayrak tepe´de konuşlandığını Bandırma´nın kurtuluşunun Bayraktepe´de başlayıp, Ayyıldız tepe´de nihayet bulduğunu söyledi.



Anahtar Kelimeler: Yeşil Çomlu Festival Coşkusu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli