Yeşil Çomlu´da kavun festivali

Yeşil Çomlu´da kavun festivali

?Kocabayır? bölgesinde, şehitlerin anısına yapılan anıtın açılışı gerçekleşti.

Bandırmaya bağlı Yeşil Çomlu Mahallesi´ndeki ?2. Kavun Festivali? ilgi gördü. Mevlid-i Şerif okunduktan sonra başlayan festivale Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın yanı sıra kalabalık bir topluluk katıldı. Festivalde önce kortej yürüyüşü gerçekleşti. Festivale katılanlar, mahalle meydanından, ?Bayraktepe? bölgesine, dev bir bayrağın altında yürüdüler. Ardından, ?Kocabayır? bölgesinde, şehitlerin anısına yapılan anıtın açılışı gerçekleşti.

/resimler/2015-9/6/1845379161531.jpg

Bir günlük festival kapsamında yerel şair-ressam Gültekin Özcan ve Ömür Yüce´nin resim, Osman Şimşek´in ebru sergileri açıldı.

Gurmeler tarafından seçilen en iyi kavunların derecelendirilmesi ve dereceye giren üreticilere plaketlerinin verilmesinden sonra yarışmaya katılan yetiştiricilere katılım belgeleri sunuldu. Bandırma Belediyesi, halk oyunu ekibinin yöresel dans gösterisinin ardından, yöresel yarışmalar olarak kavun taşıma ve çuval yarışı düzenlenerek, yarışmalarını birincilerine plaketleri verildi.

/resimler/2015-9/6/1846544475565.jpg

Yeşil Çomlu Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen festivale, konserleriyle Bandırmalı pop müziği şarkıcısı Arzu, Türk Sanat Müziği solisti Zeki Sargın ve Aslı Akçal renk kattılar.

?Türkiye´nin kavun ambarı? olarak bilinen, 500 nüfusa sahip Yeşil Çomlu Mahallesi´nde ağırlıklı olarak üretilen ?Altınbaş? ve ?beyaz kavun? ülkemizin her yerine satılıyor.

Mahalle muhtarı Mustafa Can, ?Mahallemiz, geçimini büyük ölçüde kavundan ve nohuttan sağlıyor. Bunun yanı sıra az miktarda sulama karpuz ve buğday da üretiyoruz? dedi.  Önder BALIKÇI

/resimler/2015-9/6/1848235884479.jpg



Anahtar Kelimeler: Yeşil Çomlu kavun festivali
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı