Yeşil donanıma önem arttı

Yeşil donanıma önem arttı

KENT GİRİŞLERİNDEKİ ORTA REFÜJLER YENİDEN DÜZENLENİYOR






Bandırma
Belediyesi Park-Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kentimizin daha güzel ve daha yeşil bir görünüm elde etmesi amacıyla çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.


Bu çalışmalar kapsamında ekipler Balıkesir-Bursa karayolu üzerinde bulunan orta refüjlerde çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor. Park-Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Otomatik Sulama Sistemleriyle birlikte Ağaçlandırma çalışmalarının yerine getirildiği Orta refüjlerde son olarak çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.

Yaklaşık bir yıl boyunca karayolları ekiplerinin bu bölgede yol yapım çalışmalarının tamamlanmasının beklenmesi nedeniyle çalışmalara verilirken Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

Biz yaklaşık bir yıl önce Bandırma'nın girişinin güzelleştirilmesi, yeşillendirilmesi ve şık bir kent girişi sahip olabilmek için çalışmalar başlattık.  Orta refüje buraya uygun Leylandiler ektik. Bu bitkiler buranın hava koşullarına uygun bitkiler. Bunun dışında tankerle sürekli sulamama için bu bölgeye sulama sistemleri kurduk. Buna ilave olarak orta refüjde çalı grubu ekim çalışmalarımızı başlattık. Diğer boş kalan kısımların tamamını da çimlendirme yaparak güzel bir görünüm ortaya çıkarmış olacağız. Ancak Bandırma Belediyesi olarak bizim bir yıldır beklememizin nedeni karayollarının kendi çalışmalarını henüz bitirmemiz olmasıdır. Bu orta refüjde yer alan bordürler değişebilir ve değiştiği zaman ise bizim yeşillendirme çalışmalarımızı olumsuz yönde etkileyecektir.  Karayolları şu anda şehrin dışında kalan birçok noktada çalışmalarını yerine getiriyor. Ama ne yazık ki kent girişindeki çalışmalarına öncelik verilmesi Bandırma'nın imajı adına daya uygun olacaktı. Sonuç olarak biz, karayollarının bu çalışmalarının tamamlanmasını beklemeden bu alandaki çalışmalarımızı yerine getirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızı belirli bir program çerçevesinde tamamlayarak Bandırma'ya yakışan bir kent girişi ortaya çıkarmış olacağız”









Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli