“YEŞİLÇOMLU KAVUNU”NA COĞRAFİ İŞARET

“YEŞİLÇOMLU KAVUNU”NA COĞRAFİ İŞARET

Bandırma Ticaret Odası “Yeşilçomlu Kavunu”na coğrafi işaret tescili almak için süreci başlattı.

Bandırma Ticaret Odası Edincik Zeytini ve Edincik Su Zeytinyağının başvuru süreci devam ederken, coğrafi işaretli ürünler ilgili çalışmalarına bir yenisini ekleyerek “Yeşilçomlu Kavunu”na coğrafi işaret tescili almak için süreci başlattı.

Sürecin danışmanlığını yürüten Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kıralan ile başvuru sahibi Bandırma Ticaret Odası personeli araştırma ve çalışmalarını yapmak üzere Yeşilçomlu köyü muhtar ve üreticilerini ziyaret etti.

Yapılan görüşmede; Bandırma ilçesi Yeşilçomlu mahallesinde yetişen, hafif yuvarlak oval, küçük ve orta büyüklükte, genellikle 1.5-3.5 kg ağırlığında, ince kabuklu yerel bir kavun olduğunu dile getiren Yeşilçomlu muhtarı Mustafa Can Toros ile kavun üreticileri kavunun ayırt edici özellikleri, hasat zamanı, üretim metodu, depolama ve muhafaza koşulları hakkında da bilgi verirken, yapılan ziyarette Bandırma Ziraat Odası Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Şennur Şahal da eşlik ederek bilgi paylaşımında bulundu.

Bandırma Ticaret Odası tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na gönderilmek üzere yapılan analizler ile edinilen bilgiler çerçevesinde ürünün dosyası hazırlanarak Yeşilçomlu Kavununun başvuru süreci başlayacak.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı