Yeter ki çocuklar gülsün!

Yeter ki çocuklar gülsün!

TSYD; İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle yaptığı proje tamamlandı

Uzak yörelerde yaşayan, çoğu şehir merkezini görmeyen öğrencileri şehir merkezlerindeki spor tesisleri ile buluşturmak, eğlenceli aktivitelere katıp keyifli bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan “Uzak Köylerdeki Çocuklar Spor Tesisleriyle Buluşuyor” adlı proje tamamlandı. Yaklaşık 4 ay süren proje kapsamında Trabzon'da Tonya Hoşarlı, Şalpazarı Doğancı, Düzköy Aykut Lütfü Ofluoğlu ve Yomra Oymalıtepe İlkokulu'ndan toplam 100 çocuk unutamayacakları günler yaşadı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesince organize edilen, İçişleri Bakanlığının himayesi ve Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü desteğiyle yaptığı  4 aşamalı proje tamamlandı. Öncelikle kırsal kesimde yaşayan, başarılı ama maddi durumları yetersiz öğrencilere yönelik olarak başlatılan projenin sonuncusunda, Yomra İlçesine bağlı Oymalıtepe İlkokulu öğrencileri kent merkezine getirildi. Önce Mehmet Ali Yılmaz Tesislerine götürülen çocuklar, burada Trabzonsporlu teknik heyet ve futbolcularla bir araya geldi. Hayranı oldukları futbolcularla fotoğraf çektiren çocuklar, ardından Forum Alışveriş Merkezine gitti, burada buz pateni yaptı, bazen düştüler,  bazen buzda kaydılar ama heyecanlı anlar yaşadılar. Ardından aynı yerdeki eğlence merkezine giden çocuklar, neşeli saatler geçirdiler.

Türkiye’nin en büyük tesislerinden olan ve içinde 12 açık, 3 kapalı tenis kortu, spor salonu, antrenman ve fitness salonlarının bulunduğu Beşirli Spor Kompleksini gezen çocuklara burada bazı branşlarla ilgili bilgiler aktarıldı. Kendilerine spor kıyafetleri ve satranç takımlarının da bulunduğu hediyeleri verilen öğrenciler, daha sonra Mercan Korupark’ta düzenlenen yemeğe de katıldılar.

“Amacımız, akranlarının gördüğü, gezdiği yerleri bilmeyen, buralara ulaşamayan başarılı çocuklara dokunmak, ufuklarını açmaktı” diyen TSYD Trabzon Şube Başkanı Selçuk Kılıç, “öğrencilerimizin keyifli, unutamayacakları günler geçirmesi amacıyla ’Yeter ki çocuklar gülsün’ diye yola çıktık. Sporla, eğlence merkezleriyle, Trabzonsporlu teknik adam ve futbolcularla buluşmalarını sağladık, gezdirdik. Bu anlamlı projemizde bize desteklerini esirgemeyen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Valimiz İsmail Ustaoğlu’na ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’e teşekkür ederiz” diye konuştu. Kılıç, bundan sonra özellikle çocuklara yönelik yeni projeler hazırladıklarını söyledi.



Anahtar Kelimeler: Yeter çocuklar gülsün!
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli