Yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi.

Yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi.

MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM SORUMLUSU VE DANIŞMANLIĞI SINAVI YAPILDI

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi.

/resimler/2018-12/11/1349545823768.jpg

TOBB MEYBEM ve Odamız işbirliğinde galeri, showroom sahipleri ve çalışanları ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanlar için "Mesleki Yeterlilik Belgesi" hizmeti başladı. Bu kapsamda 6-10 Aralık tarihlerinde Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu ve Danışmanlığı sınavları yapıldı. Sınava katılan 70 aday için teorik sınavlar odamız eğitim salonunda yapılırken, beş gün süren uygulama sınavı Bandırma Şentürk Oto Galeride yapıldı. 

İl Ticaret Müdürlükleri, mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere ?Yetki Belgesi? vermeyecektir. Noterler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin ?Alım-Satım İşlemlerini? kabul etmeyecektir. Belediyeler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyen işletmelere ?Ruhsat? vermeyecektir. Halihazırda ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapanlar veya bu sektöre yeni girecek girişimciler için;Firma sahibi, Şube var ise şube müdürü, Pazarlama ve satış personelinden en az bir kişi, Firma Sahibi ve Şube Müdürleri Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 belgesi, Pazarlama / Satış Personeli Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 belgesi almalıdır. Alınan Yetki Belgesi ve mesleki yeterlilik belgeleri 5 yılda bir yenilenecek.



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli