?Yetişkinler için Yaratıcı Drama´

?Yetişkinler için Yaratıcı Drama´

Bandırma Hasat Dans ve Sanat Stüdyosunda ?Yetişkinler için Yaratıcı Drama´ eğitimi başladı.

Yetişkinler için Yaratıcı Drama Eğitimi 5 Aralık akşamı Hasat Dans ve Sanat Stüdyosunda başladı.  Eğitmen Zeynep Abakhan tarafından verilen eğitim 16 hafta sürecek. Eğitim ile ilgili bilgi veren Abakhan ?Yaratıcı Dramayı tek bir tanımla anlatmak mümkün değil. İçimizdeki çocuğa hitap eden motive edici terapi tadında bir etkinlik. Hayatın her alanına dahil edilebilecek eğlenceli bir eğitim yöntemi diyebiliriz. Bunu bir tiyatro eğitimi olarak algılamamak lazım. Yaratıcı Drama yöntemi ile her yaştan insana her türlü eğitimi verebilirsiniz. Bu akşam burada birbirini tanımayan insanlar buluştu ve çok güzel bir ortam oluştu. İlerleyen haftalarda Sağlıklı İletişim Kurabilme, Özgüven Atölyesi, Yaratıcı Düşünme, Hayır Diyebilme, Yaratıcı Drama ile Ön Yargı ve Empati, Yaratıcı Drama ile Bedenden Oyuna, Yaratıcı Drama ile Dans, Yaratıcı Drama ile Müzik- Ritim, Yaratıcı Drama ile Resim, Yaratıcı Drama ile Yaratıcı Yazma, Yaratıcı Drama ile Masal, Müzede Yaratıcı Drama, Dış Mekanda Yaratıcı Drama, Yaratıcı Drama ile Tiyatro, Yaratıcı Drama ile Fotoğraf başlıkları altında atölye çalışmalarımız olacak? dedi.

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZ

Katılımcılar arasındaki farklılıkların bir zenginlik olduğunu belirten Abakhan "Örneğin bu akşamki buluşmamızda bir Azeri arkadaşımız ve bir işitme engelli arkadaşımız da vardı. Azeri arkadaşımız Türkçesinin çok iyi olmadığını söylemişti ama burada gayet güzel uyum sağladı. Yine işitme engelli arkadaşımız Derya da aynı şekilde etkinliklere dahil oldu. Farklı dillerde ya da farklı yaş, meslek gruplarında olsak da orada grup olarak mutlu ve güzel bir birliktelik yaşadık" diye konuştu. 

Katılımcılar etkinlik sonunda ilk izlenimlerini aktardı. Beklediklerinden çok farklı ve eğlenceli bir 2 saat geçirdiklerini söyleyen katılımcılar hayatın yoğun koşturmacasında keyifli zaman geçirmek ve sosyalleşmek için büyük bir fırsat olduğunu kaydettiler. Ozan Ertuğrul

 



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli