YGS kalkıyor

YGS kalkıyor

Yeni üniversiteye giriş sistemi ayrıntıları netleşiyor, YGS kalkıyor

Üniversiteye giriş sistemi değişiyor. Hükümet YGS´yi kaldırmayı, YGS yerine TEOG benzeri bir sistemi hayata geçirmeyi planlıyor.

Yeni üniversiteye giriş sistemi ayrıntıları netleşiyor, YGS kalkıyor

Yüksek öğretime geçiş sınavı olarak bilinen ve Üniversiteye giriş için kullanılan YGS yakın zamanda kaldırılacak ve öğrencilere üniversiteye giriş sisteminde TEOG benzeri bir sistem uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son dönemde açık bir şekilde eleştirilen eğitim sistemi için bazı reformlar yapılacak. Bu değişiklikler içerisinde öncelikliler arasında YGS de yer alıyor. Yetkililer tarafından çalışmalarına başlanılan yeni üniversiteye giriş sistemi içerisinde YGS olmayacak.

MEB VE YÖK ÇALIŞIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2018 yılında yeni sisteme geçmeyi planlıyor. 2017 yılı içerisinde yeni üniversiteye giriş sistemi uygulamasının tamamlanması, son şeklinin ve dönütlerden sonra uygulamasın 2018 yılında hayata geçirilmesi düşünülüyor. Yeni sistemde ortaya çıkan ayrıntılardan bir diğeri ise liselerde merkezi sınavların yapılacak olması.

TEOG BENZERİ SİSTEM

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde olduğu gibi liselerde bir sınavın merkezi olarak yapılacağı, uygulanacak olan bu merkezi sınavın açık uçlu sorularla yapılacağı belirtiliyor. Açık uçlu sorularla sınav yapılmasının amacının ise şişirilmiş notların önüne geçilmesinin planlandığı ifade ediliyor.

LİSE PUANI İLE YERLEŞME

Liseyi bitirdikten sonra lise puanı ile önlisans bölümlerine öğrenciler yerleşebilecek. Ön lisans tercihinde bulunacak kişilerin diploma puanı ile tercihte bulunması öngörülüyor. Sistemin dört yıllık bölümler içinde uygulanacağı belirtilirken ayrıntıların önümüzdeki günlerde netlik kazanarak kamuyla paylaşılacağı açıklandı.



Anahtar Kelimeler: kalkıyor
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı