Yılın son günü köyüne gitti, Mal varlığını çıkarttı.

Yılın son günü köyüne gitti, Mal varlığını çıkarttı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça eksik olmasın diye köyüne gidip kardeşlerinin de fikrini alarak Kamu oyuna Mal beyanını açıkladı.





Birilerinin sorulmasına rağmen söylemekten imtina ettiği Mal Beyanı birileri için hiçte saklanacak bir şey olmadığı anlaşıldı.

CHP nin ``Deli yürek`` milletvekili Av.Namık Havutça 6 aylık vekilligi ardından yılın son günü bizzat baba ocağı olan Bandırma`nın Misakça köyüne giderek aile meclisi ile Mal beyanının hesabını tuttu.

Bunun bir sorumluluk olduğu bilincinden hareket ile Milletin sorgulamasına gerek bırakılmaksızın, Milletin hizmetine talip olanlar tarafından açıklanması gerektiğini ifade eden Havutça örnek davranışı ile bir kez daha halkın takdir ve sempatisini kazandı.

İşte Milletvekili`nin 31/12/2011 tarihli mal beyanı;


BEN ÖĞRETMEN AVUKAT NAMIK HAVUTÇA BALIKESİR MİLLETVEKİLİ 2011 HAZİRANINDA MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİM 31-12-2011 ARALIK İTİBARİYLE MAL BEYANIMDIR.

BANDIRMA İLÇESİ  MİSAKÇA KÖYÜNDE BABAMDAN KALMA YAKLAŞIK 15 DEKAR ARAZİM,  KARDEŞLERİMLE ORTAK 40 BİN KAPASİTELİ BİR TAVUKHANE, KÖYDE BAHÇELİ BİR EVİM, BANDIRMADA BİR EVİM, TOYOTA MARKA 2007 MODEL ARABAM, EŞİME AİT 2000 MODEL OPEL KORSA MARKA ARABA,  EŞİME AİT MÜCEVHARAT VE BANKALARDA YAKLAŞIK 15 BİN LİRA NAKİT PARA BULUNMAKTADIR.
BU MİLLETİN BANA VERDİĞİ EN BÜYÜK ONUR TBMM DE ONLARI TEMSİL ETMEMDİR.
GÖREVİM SONA ERDİĞİNDE DE MAL BEYANIMI ONURUMLA AÇIKLAYACAĞIMI TÜM HALKIMA BEYAN EDERİM SAYGILARIMLA.




Üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıp, umut ve coşkuyla yeni bir yıla giriyoruz.
Geride bıraktığımız yıl Ulusumuz için son derece güçlüklerle geçen bir yıl olmuştur.
Etkilerini yakından ve yakıcı olarak tüm yurttaşlarımızla birlikte duyumsadığımız siyasal ve ekonomik sorunlarla ile eğitim, adalet, özgürlük ve demokrasi alanında yaşanılan sorunların yeni bir başlangıç yaptığımız yılda da kendisini göstermemesi için büyük bir gayretle çalışmamız gereken bir yıl olacaktır. 
Ülkenin yönetiminde bulunan AKP'nin bir çok alanda eleştirdiğimiz yanlış politikaları halkımızın her gün elindeki ekonomik kazanımları elinden almakta, özgürlüklerini sınırlamakta, adaleti baskı altında tutmakta, siyasal çözümsüzlükler üretmektedir.  
Ülkemizin ekonomik gelişmişlik düzeyi ile öğünen AKP, ne yazık ki, evrensel değerlerin özümsenmesindeki başarının bireylerin temel hak ve özgürlüklerden yararlandırılma derecesi ile koşutluk göstermesi gerektiğini unutmuştur. 
Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmek ancak hukuk devleti ilkesinin evrensel ölçütlere uygun olarak gerçekleştirilmesi, geliştirilmesi ve korunmasıyla olanaklıyken, AKP tarafından hayata geçirilen her uygulama kendilerinin dile getirdikleri 16'ıncı büyük ekonomi” söyleminin ne acıdır ki hayata yansıması değildir.
Bugün iddia edilen 16'ıncı büyük ekonominin nimetlerinden ne çiftçi, ne işçi, ne memur, ne emekli, ne öğretmen, ne öğrenci, ne gazeteci, ne asker ne kadın ne erkek ne de çocuklarımız yararlanabilmektedir.
16'ıncı büyük ekonominin (!) ileri demokrasinin (!) yaşandığı ülkemizde milletvekilleri, gazetecileri, öğrencileri, komutanları tutuklu yargılanırken, işçisi, köylüsü, emeklisi, memuru açlık sınırının altında yaşarken, 2011 yılı AKP yönetimindeki Türkiye tarihine karanlık bir yıl olarak geçecektir.
Yine de, umutla baktığımız yeni bir yılın; Atatürk'ün izinde çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemeyi, kalkınarak güçlenmeyi ve gelişmeyi sürdürmek için güç vereceği bir yıl olmasını; Ulusça; birlik, beraberlik, barış, dayanışma, kardeşlik, esenlik ve mutluluk içinde özgürce yaşayacağımız bir yılı tüm yurttaşlarımızla sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günlerle paylaşmayı dilerim.”








Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı