Yılmaz’dan Jeoloji Mühendisleri odasına destek

Yılmaz’dan Jeoloji Mühendisleri odasına destek

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL YILMAZ’DAN; JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASININ PROJELERİNE TAMDESTEK

“Jeo Fest Balıkesir -22” nin Hazırlıkları Başladı…

Balıkesir’de Balıkesir Büyükşehir Belediyesive Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından depremlere karşı vatandaşı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla “JeoFest Balıkesir-22” düzenlenecek..

Deprem başta olmak üzere doğa kaynaklı afetlere karşı güvenli  yaşanabilir bir kent oluşması  için çalışmalar yapan  ve toplumda deprem bilinci sağlamak amacylaeğitimler düzenleyen,  projeler üretenJeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilciliği Yönetimi,  Balıkesir

 Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret etti. . “Güvenli, Yaşanabilir Kentler“ gündemli görüşmede Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl temsilcisi Aysun  Aykan, Balıkesir’in ilçelerindeki sismik tehlike kaynaklarından ve depremler başta olmak üzere doğa kaynaklı afetlerekarşı alınması gerekli  önlemler hakkında bilgi verdi; Başkan Yılmaz, alınması gerekli önlemler ile ilgili Jeoloji Mühendisleri Odasının görüşlerine ve projelerine destek olacaklarını ifade etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; Ülke genelinde  olduğu gibi en son Balıkesir İlimizde meydana gelen depremlerin devam etmesi ile  ülkemizin ve şehrimizin bir gerçeği olan Depreme karşı güvenli hale gelmemiz gerekiyor. Öncelikle eski binalarda oturan ve binasına güvenmeyen vatandaşlarımızın dikkat etmeleri gerekli. Eski deprem yönetmeliklerine  göreyapılmış olan binaların risk durumları söz konusu olabiliyor;  zaten Ülkemizde meydana gelen depremlerde yıkılan ve ağır hasar alan binaların çoğunun eski  deprem yönetmeliklerine göre yapıldığını yada projelendirme hatalarından kaynaklı vs. olduğunu duyuyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımız eğer binalarına güvenmiyorlarsa, binalarını güçlendirme çalışması yapabilirler yada kentsel dönüşüme tabi tutabilirler”dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilcisi  Aysun Aykan, Başkan Yılmaz'a depremkonularında bilgi verdi;Aykan; “Türkiye’de  24 İlimiz doğrudan diri fay hatları üzerindedir. Balıkesir’de bu 24 kentimizin içerisindedir. Jeoloji Mühendisleri Odası olarak başta deprem olmak üzere, heyelan, çığ, sel gibi bugün toplumumuzu derinden etkileyen ve gündeminde olan, doğa kaynaklı afetlere karşı güvenli ve yaşanabilir bir kent olmasına katkı sağlamak  üzere çalışmalarımızı yoğunlaştırarak devam ettireceğiz. Mesleğimizin doğru uygulanmasını sağlamak istiyoruz; Bu yönde yanlış uygulamalar konusunda görüşler, raporlar hazırlayarak kamuoyunu  bilgilendireceğiz. Jeolojinin bilim ve uygulama alanlarında bilimsel teknik etkinliklerimizi gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Ayrıca Aykan; 2022 yılı içerisinde  Bilimsel teknik etkinliklerimizden olan ve Balıkesir’de İlk kez yapılacak “JeoFest Balıkesir -22” ‘ yi  Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile  düzenleyeceğiz; Bunun için çalışmalara başladıklarını söyledi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı