Yine silah ve uyuşturucu yakalandı

Yine silah ve uyuşturucu yakalandı

Emniyet, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan aranan 72 kişiyi yakaladı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, çeşitli suçlardan aranan 72 kişiyi yakaladı. İl merkezi, Ayvalık, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, Marmara, Sındırgı ve Susurluk’ta yakalanan 72 kişiden 19’u tutuklandı.

Çalışmalarda 12 adet ruhsatsız ateşli silah ve bu silahlara ait 82 adet fişek, 9 adet ruhsatsız tüfek ve bu tüfeklere ait 6 adet kartuş, 6 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Yine il merkezi, Erdek, Gömeç ve Edremit’te yapılan bir çalışmada aranan 6 kişi yakalanırken, 1’i tutuklandı. Çalışmada çok sayıda ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek ve kartuş ele geçirildi.

UYUŞTURUCU ÇALIŞMASI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin, uyuşturucu madde ticareti, kullanımı ve sokak satıcılarının faaliyetlerini önlemeye yönelik çalışmaları da sürüyor. Bu kapsamdaki çalışmalarda il merkezi, Bandırma, Edremit, Ayvalık, Gönen, Bigadiç, Havran, Burhaniye ve Erdek’te 44 kişi yakalandı. Bunlardan 2’si adli makamlarca tutuklanırken, 1’i adli kontrol koşuluyla, 41’i ise haklarında yapılan adli işlemler sonucunda serbest bırakıldı. Çalışmalarda 88 gram esrar maddesi, 93 gram bonzai maddesi, 85 gram metamfetamin maddesi, 110 adet sentetik eczahap, 13 adet ecstasy hap, 2 adet ruhsatsız tabanca, 23 adet fişek, suçtan değerlendirildiği düşünülen 30.565 lira ve 2 adet hassas terazi ele geçirildi.

Aynı kapsamda il merkezi, Havran, Burhaniye, Bandırma, Gönen, Edremit ve Erdek’te gerçekleştirilen bir başka uyuşturucu operasyonunda ise 20 kişi yakalandı. Bunlardan biri tutuklanıp, 19’u haklarında yapılan adli işlemler sonrasında serbest bırakıldı.

Çalışmalarda 18 adet ecza hap, 60,04 gram metamfetamin maddesi, 76,32 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 21,60 gram esrar maddesi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 1565 lira ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi.



Anahtar Kelimeler: silah uyuşturucu yakalandı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı