YKS ve LGS’de başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

YKS ve LGS’de başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

Bandırma Okullarında eğitim gören öğrencilerin yerine başarı belgeleri velilerine verildi.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sınavlarında (LGS) 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Bandırma’da ilk 10 dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi. Okullarda eğitim gören öğrencilerin yerine başarı belgeleri velilerine verildi.

Törende öğrenciler adına Bensu Tümen, veliler adına ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr.İbrahim Tümen birer konuşma yaptılar.

Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında sınavlarda başarılı olan öğrencilerin ödül aldığı törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının çok verimli geçtiğini söyledi.  Aslan, “Bu süreç sonucunda da ilçemizden bir çok öğrenci. Önemli başarılar elde ettiler .Hem LGS’de hem de YKS’de. Öğrencilerimiz çok büyük başarılar elde ederek çok iyi okullara girmeye hak kazandılar.

Bunun yanında kültürel ve sosyal etkinliklerinde yapıldığına dikkat çeken Aslan, “. Sadece yeni açılan bir köy okulumuz haricinde  bütün okullarımıza kütüphane kazandırmış olduk. Geçtiğimiz yıl BİGET Projesi kapsamında 5 okulumuzda farklı maksatlarla kullanılmak üzere tasarım atölyesi kuruldu.

Bandırma eğitim potansiyeli bakımından güçlü bir şehir. Son 10 yılda ilçemizde   480 adet yenş derslik yaparak,Alt yapımızı güçlendirme imkanımız oldu, Bunun yanı sıra son 10 yılda 7 özel okul hizmet vermeye başladı. Zaten bir üniverste şehri olan ilçemizin,  bir eğitim şehrine dönüşmesinden guruu duymaktayız.. Geçen yıl 20 ilçe arasında LGS sınavlarında Bandırma birinci sırada yer aldı. YKS sınavları sonucunda da 480 öğrencimiz üniversiteye yerleşme başarı gösterdi. Açık yüreklilikle ifde etmek istiyorum, çok yetkin, alanına hakim, çalışkan bir öğretmen camiamızla birlikte hareket ediyoruz. Kimsenin gözü arkada kalmasın” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, LGS Sınavında ilk 10 sırayı alan öğrenciler; Eymen Ustabaş, Ekin Kayaş, Efe Nom, Eylül Tetik, Kerem Demirhan, Ceyhun Ceyhan, Efe Zan, Osman Özgenç, Bahar Özçelik ve Emir Kunt’a

YKS Sınavında ilk 10 sırada yer alan öğrenciler; Ataberk Şeker, Faruk Eryılmaz,  Bensu Tümen, Canbey Kıran, Emre Gürsel, Zeynep Eren, Safiye Varyemez, Rana Yılmaz, Berkay Cansever ve Eren Yılmaz’a başarı belgelerini,  İlçe Mili Eğitim Müdürü Mutlu Aslan ile Şube Müdürü Sercan Nayır verdi. Ahmet PESEN



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı