Yol vardı 'da gitmedi mi?

Yol vardı

Bandırma Limanı uzun araçlar için çaresiz...

Birçok kamusal yatırımda olduğu gibi Bandırma limanında yapıldığı süreçte uygulanan proje gelinen noktada günün birinde bu limana standart dışı araçların yük getirebileceği hiç ama hiç dikkate alınmamış.

İDO'nun Bandırma-İstanbul hattıu seferlerine başlaması ile kent içi trafikte büyük kargaşa yaşanması dönemin İstanbul Belediyesi tarafından Paşabayır yolunun açılması sağlanmıştı.

Bugün sadece otomobiller için kullanılan Paşabayır iniş rampasını karlı-buzlu havalarda kullananlar artık eskisi gibi kaygı duymuyor, çünkü nasıl olsa artık araç sigorta primleri yeterince yüksek!..

Otomobiller için durum böyle iken ya uzun ve yüksek yük taşıyan araçlar için ne yapmak gerek, Liman'ın iki giriş kapısı var A ve B, B kapısındaki viadük uzun araçlar için kifayetsiz, Bandırma Organize sanayi bölgesinde üretilen Rüzgar gülü gövdesi ve kanatların buradan geçmesi sözkonu değil..

Geriye kalan A kapısı, A kapısını kullanmak için Paşabayır surlar yolunu kullanmak mümkün değil idi!... Mümkün kılmak için Ttalısu çeşmesi önünde orta refüj kaldırılarak özel bir geçiş yolu üretildi.

Üretildi de!... Bu yol gerçekten beklentileri karşıladı mı?.

Karşılayıp karşılamadığıunı önceki gün yaşanan trajik bir kaza ile gördük...

Uzak Doğu, Yakın Doğu, Balkanlar, Avrupa, Asya vs Dünya yollarını geçen Deveci Nakliyat'a ait 44 ABV 822 plaka sayılı TIR, Bandırma'ya geldi ama!.. Limana giremedi...

Limana ulaşma noktasında hazırlanan son parkuru geçmek için, Karayollarında geçerli tüm harflere sahip sürücü belgesi yeterli olmadı.

Buradan Kaptanları uyarıyoruz!....  Siz iyisi mi, Pilot belgesi alın, böylesine engelli parkurlarda basarsınız döğmeye, geçersiniz karşıya!..." 



Zeki Yıldırım
12.11.2020 10:30:34
Çok sevgili bandirmalılar hizmet siyasetine değil parti siyasetine oy verdiği surece daha bunlar az bile. Şehir rezil ve de zelil...

Anahtar Kelimeler: vardı ' gitmedi ?
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı