Yol-İş`ten ekmek kavgası

Yol-İş`ten ekmek kavgası

Taşeron işçilerine kadro verilmesi için şehir şehir eylem yapıyorlar.

Yol-İş`in taşeron işçilerine kadro verilmesine ilişkin eylem zinciri Bandırma`da devam etti.  Bandırma`da faaliyet gösteren sendika çevreleri ile birlikte gerçekleştirilen eylem`de İdo önünde toplanılıp Cumhuriyet alanına yürünüldü.

İşçiler geçici yol işçilerine kadro verilmesine ilişkin eylemleri sadece bildiri okunmakla kalmadı. İşçiler eylemlerine görsellik katarak Hopderiks görseli ile hükümete anlamlı mesaj gönderdiler.

 TÜRK-İŞ`e bağlı Yol-İş Sendikası üyesi taşeron işçileri, İdo iskelesi önünden yürüyerek geldikleri Cumhuriyet alanında yarı çıplak slogan atarak eylem yaptı.

TÜRK-İŞ`e bağlı Yol-İş Sendikası üyesi taşeron işçileri, Bandırma Cumhuriyet Meydanı`nda toplanarak belden üstteki kıyafetlerini çıkardı.

``İş ekmek yoksa barış da yok``, "Bakma baktıkça sıra sana gelecek``, ``Hırsız var``, ``Her yer rüşvet her yer yolsuzluk``, ``Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek`` sloganları atarak İdo feribot iskelesi önünden Cumhuriyet alanına  yürüyen işçiler burada basın açıklaması yaptı.

Taşeron işçiler, Çalışma Bakanı Faruk Çelik`i protesto ederek, işten çıkarılan taşeron işçilerin işine iadesini öngören Yargıtay kararlarının uygulanmasını ve kadroya alınmalarını istedi.

Yol-İş Sendikası Bursa 1 No`lu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, "Buradan Tayyip`e sesleniyorum. Eğer ki biz hukuk devletiysek, hukukun üstünlüğü bu ülkede geçerliyse, Yargıtay`ın 8 bin 671 kişi için verdiği kararları onaylamıyorsanız ben burada bu kararlarını yakacağım. Tayyip sen de bu kararları veren Yargıtay üyelerini yak. Bu kararları çıkartan hakimleri, savcıları, avukatları yak. Bu insanları da Türkiye Cumhuriyeti`nden defet. Senin Suriyelilerin olsun vatandaşların. Ama unutma ki bu insanlarda seni 30 Mart`ta sandıkta cayır cayır yakacak" dedi. .

Yarı çıplak ``Hopderiks``  eylemlerinin ilerleyen günlerde değişik şehirlerde de devam edeceğini belirten taşeron işçiler, daha sonra sessizce dağıldı.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı