Yollar trafiği taşımıyor

Yollar trafiği taşımıyor

Erdek´e çevre yolu gerekiyor

Yaz sezonunda kilitlenen Erdek´in trafiği ilçede yaşayanları adeta canlarından bezdiriyor.

Erdek otogarı ile ilçede turizmin kalbinin attığı ?Çuğra? bölgesinde çalışan ikisi küçük, biri büyük iki araç, özellikle ilçenin iki büyük pazarının kurulduğu pazartesi ve cumartesi günleri çok yetersiz kalıyor. Vatandaşların çoğu, bu yolu araç içinde ayakta gitmek zorunda kalıyor. ?Kurbağalıdere?ye sefer yapan bir araç, bu iki günde ?Çuğra? seferlerine takviye olarak kullanılsa bile ihtiyaca yanıt veremiyor. Bu arada, pazara çıkan vatandaşların da pazar çantalarını taşıma araçlarına alması sonucunda araçlarda son derece sıkışık bir ortam ve zor koşullara neden oluyor.

?Çuğra?ya araçlar, otogardan 20 dakikada bir kalkmasına rağmen, yoldaki trafik sıkışıklığı nedeniyle Çarşı Hacı Ömer Camii önündeki durağa yaklaşık 13 dakikada geliyor. Vatandaşlar, hem bu durakta, hem de ?Çuğra?daki duraklarda fazla beklemekten yakınırken, zaman zaman araç şoförleriyle tartışıyorlar.

Bu hatta çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne ait araçların şoförleri de, güzergâhları üzerinde, bilhassa Zübeyde Hanım Caddesi´ndeki kaldırımların genişliğinin, trafiğin akmasına engel oluşturduğuna dikkat çekerken, ?Bu kaldırımlar biraz daraltılsa trafik akışı hızlanır? diyorlar.

Ancak Erdek trafiğinin, yaz aylarında rahatlaması için gerçekleştirilmesi gereken en önemli uygulama için herkesin birleştiği tek konu ise şu: Mutlaka bir çevre yolu yapılmalı.

Ama bu konuda gelecek için ivedi ve ciddi bir ışık da görülmüyor. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Yollar trafiği taşımıyor
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli