Yorum çok, katılım yok!...

Yorum çok, katılım yok!...

Çocuk istismarına tepki protestosuna katılım az olunca tepki gecikmedi.

Ülke genelinde olduğu gibi kadınlar meydana çıkarak çocuk istismarlarını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı´nda Kent Konseyi Kadın Danışma Merkezi tarafından düzenlenen eyleme çocuklar da katılarak; ?Çocuk bedenime dokunma?, ?Çocukların çığlığıyız?, ?utanıyoruz insanlığımızdan?, ?Dünya adaletsiz çocuk, dünya zorba?, ?Ben bu çağdan etimle kemiğimle nefret ettim? yazılı pankartlar taşıdı.

 Meydanda sık sık ?Çocuk susar, sen susma, istimara sessiz kalma? sloganları atıldı. Alanda yaklaşık 100 kişinin bulunmasını eleştiren sunucu Gültekin Özcan, meydan ve çevresinde bulunanları mikrofondan davet etti. Özcan, katılım az olunca  ?kafeteryalarda çay keyfi yapan anne babalar bekliyoruz efendim meydanımıza. Çok vaktinizi almayacağız. Bu meydanda ne konserler gördük. İğne atsanız yere düşmez ama evlatlarımız bu kadar ucuz mu? Olmamalıydı?? diyerek tepkisini gösterdi.

 Kadın Danışma Merkezi sorumlusu Ömür Yüce, yaptığı açıklamada merkezin kuruluş amacının şiddet gören kadınları bilinçlendirmek ve sorunlarını çözüme ulaştırmak olduğunu kaydetti. Çocukların yaşadığı sorunlarında faaliyet alanlarına girdiğini aktaran Yüce, ? beklentimiz; geri kalmış ve şeriat ülkelerinde olduğu gibi suçluların hadım edilmesi ya da idam edilmesi değil, hukuk devleti çerçevesinde, toplum vicdanını sızlatan? takipsizlik kararları? yerine yasalar neyi gerektiriyorsa, olayların titizlikle incelenerek uygulanması, hafifletici unsurların kullanılmayarak caydırıcılığın arttırılmasıdır. İnsanımızın ülkedeki adalet sisteminden şüpheye düşmeden çocuklarını güven ve iç huzuruyla büyütmelerini sağlamak devletin en önemli ve temel görevlerindendir. Son dönemde toplumda gördüğümüz ahlaki yozlaşmanın sebeplerinin uzmanlarca tartışılması, konunun TBMM´de gündeme alınması ve gerekirse sürekli bir Çocuk Komisyonu kurulması çözüme katkı sağlayacaktır. Görmezden gelmek, yok saymak, sorunların katlanarak büyümesinden başka bir sonuç doğurmamaktadır. Konuyla doğrudan ilgisi olmayan bazı kurum ya da kişilerin, topluma bu konularda yanlış bilgiler vermesi yerine konunun pedagojik eğitim almış kişi ve kurumların sahasına girdiğini kabullenmeleri gerekmektedir.? dedi.



Anahtar Kelimeler: Yorum katılım
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli