Yuhalanacak davranış

Yuhalanacak davranış

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi engelli derneğini mühürledi

Bandırma sahil bandında bulunan Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği´nin tek gelir kaynağı ?Çadır Kafe? ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yapılan şikâyet üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıtasınca mühürlenerek faaliyetleri durduruldu. Mühürleme sırasında kafede toplanan engelliler ve aileleri gözyaşlarına boğuldu.

/resimler/2018-7/17/2340265515748.jpg

Mühürleme öncesi kafenin bulunduğu alanda yaklaşık 150 engelli dernek üyesi, kapatma işlemini gözyaşları içinde alkışlarla protesto etti. Engelliler Büyükşehir Belediye Başkanına seslenerek ?Kafemizi kapatmayın? sloganları attı.

Kafe önünde bir basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Hüseyin Uçar, kafenin derneğin tek gelir kapısı olduğunu belirterek buradan elde edilen gelirle engellilere yardımlar yapıldığını söyledi. Uçar ?Geçtiğimiz 7 ay süresince Büyükşehir Belediye Başkanıyla Büyükşehir Belediyesi´ndeki diğer yetkililerle yaptığımız görüşmeler verdikleri sözlere rağmen bütün çabalarımız olumsuz neticelenmiş ve derneğimizin ruhsat talebi reddedilerek Kafemiz hepimizin tabiriyle çadırımız kapatılarak mühürlenmiştir.  Çalıştığı süre boyunca onlarca engelli kardeşimize iş imkanı sağlayan, dernek faaliyetlerine maddi kaynak yaratan, Bandırma´daki başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere tüm Bandırmalılara bir kafe değil misafirliğe gelinen bir aile ortamı oluşturan ve herkes tarafından güven duyulan ailelerin çocuklarıyla beraber huzur içinde vakit geçirebildikleri bir mekan oldu. Ancak tüm çabamıza rağmen Büyükşehir Belediyesinin engellerini aşamadık. Burada toplanma amacımız kafemize sahip çıkmak ve imdat çığlığımızı herkese duyurabilmektir. Derneğimize üye olsun olmasın tüm Bandırmalılardan yardım istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zekai Kafaoğlu´ nun sesimizi duymasını bekliyoruz ?dedi.

/resimler/2018-7/17/2339124889201.jpg

DERNEĞİ KAPATMA KARARI ALACAKLAR

Açıklamasında kafenin katılmasının ardından Derneğin üyelere ve engellilere hiçbir imkân sağlayamaz hale geleceğini belirten Hüseyin Uçar, kafenin mühürlenerek kapatılmasının ardından derneği de fes edeceklerini açıkladı uçar açıklamasında şunları söyledi; ?Çadır Cafe´ miz sayesinde Bandırmadaki engellileri bir araya getirerek onların sosyal alanda aktif olmalarını sağladığı gibi onlara birçok maddi de destek vermekte idi Her yıl ortalama 20-30 manüel sandalye yardımı yaptığı gibi her ramazanda 50 ila 100 arası engelli ailesine gıda yardımı yapmaktaydı. Bu dernek ve Çadır cafe sayesinde ilk defa engellilerimiz gerçek manada spor ile tanışmış ve Bandırma´mızdan iki engelli kardeşimiz Türkiye şampiyonu olmuş ve yine genç erkekler Futbol takımımız 16 takımın katıldığı Türkiye şampiyonasında Türkiye beşincisi olmuştur bu faaliyet ve turnuvaların tüm masrafları yine bu çadırımızdan sağlanmıştır. Ayrıca;  ihtiyaç sahibi engelli ailelerine hastane,  yol masrafları konaklama masrafları gibi birçok maddi destek de sağlamaktaydı. İdi diyorum çünkü Çadır cafe kapandıktan sonra derneğimizin en büyük gelir kaynağı kesilmiş olacak, bunun sonucu olarak da derneğimizin devam etmesinin bir manası kalmayacağı için derneğimizi olağan üstü genel kurul ile fes ederek faaliyetlerine son vereceğiz.?

/resimler/2018-7/17/2339372702285.jpg



Anahtar Kelimeler: Yuhalanacak davranış
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli