Yukarı Yapıcı Göleti´ne büyük ihtiyaç var

Yukarı Yapıcı Göleti´ne büyük ihtiyaç var

Erdek ve yöresi için artık Yukarı Yapıcı Göleti´nin bir an önce devreye girmesi isteniyor.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BASKİ´nin, bu göleti bir an önce hizmete sokması için gerekenleri yapmasını beklediklerini açıkladı. Özgör, bölgedeki çiftçilerin sulama konusunda büyük sıkıntı çektiklerini vurgularken, şunları söyledi:

"Aşağı Yapıcı, Hamamlı ve Belkıs mahalleleri başta olmak üzere yöredeki köyler, Yukarı Yapıcı Göleti´nin suyundan tarım için yararlanmak istiyor. Hatta Tatlısu Mahallesi bile göleti bekliyor. Büyükşehir Belediyesi´nin, yapımı yıllardır adeta ´yılan Hikayesi´ne dönen bu göleti yaşama geçirmesini bekliyoruz. Bu konuda gerekli başvuruları da yapacağız."

İL KOORDİNASYON KURULU BAŞKANI SÜLEYMAN DÖNMEZ

Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı´nda yeni yapılanma oldu. İldeki 17 ziraat odasının yer aldığı dairenin başkanlığına Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, yardımcılığına Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay getirildi. Kurulun yazmanlığını ise Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör üstlendi. Önder BALIKÇI



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu