Yunanistan'a yenildik

Yunanistan

TEKSÜT BANDIRMA BASKETBOL, KARA ALİ ACAR'da YUNANİSTAN TAKIMI A.E.K.’E MAĞLUP OLDU

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK,Bandırma’da konuk ettiğiYunanistan temsilcisi A.E.K.’e 50-68 mağlup oldu.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, ŞehmusHazer, Tyler Kalinoski,IanHummerve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf konukekip A.E.K. oldu. Ev sahibi ekip hücumda ŞehmusHazer ve Emanuel Terry ile sayılar bulsa da 5. dakika 8-8 berabere geçildi. Kalan bölümde Emanuel Terry ile sayılar bulan TEKSÜT Bandırma BKilk çeyreği de 14-22 geride geçti.

İkinci çeyreğe her iki takım da savunmasını ön plana alarak başladı. Hücumda sayı bulmakta zorlanan her iki ekipten TEKSÜT Bandırma BK ŞehmusHazer ile isabetler buldu. Kalan bölümde konuk ekip KeithLangford ve HowardSant-Roosile ürettiği sayılara Emanuel Terry ile cevap veren Yeşil-Beyazlılar soyunma odasına da 21-33geride girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf konuk ekip A.E.K. oldu. Hücumda OmarPrewittile sayılar üreten Bandırma ekibisavunmada istediği oyunu sergileyemezken 25. dakikayıda 27-41 geride geçti. Kalan bölümde bir türlü istediği oyunu sergileyenortaya koyamayan Yeşil-Beyazlılar son çeyreğe 37-53 geride girdi.

Final çeyreği karşılıklı sayılarla başladı. Açılan sayı farkını indiremeyen TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmadan da 50-68 mağlubiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK, Basketbol Süper Ligi 7. Hafta Karşılaşmasında İstanbul’da 9 KasımCumartesi günü saat 20.00’deTivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede Sigortam.net İTÜ Basketbol’a konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir:

‘‘Böyle inişler ve çıkışlar bizim gibi genç takımlarda olabilir.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Aslında söyleyebilecek çok bir şey yok. A.E.K. bize karşı her alanda üstün bir oyun oynadı. Biz bu oyuna cevap veremedik ve iyi bir performans sergileyemedik. Biz takım olarak bu değiliz. Zorlu bir fikstürden geldik. Böyle inişler ve çıkışlar bizim gibi genç takımlarda olabilir. Bu iniş ve çıkışları en kısa sürede telafi edip önümüzdeki maçlarda daha iyi bir performans ortaya koyarak yolumuza devam etmek istiyoruz. A.E.K. takımını kutlarım. Takım halinde bugün her alanda bizden daha iyilerdi.’’ dedi.

            TEKSÜT Bandırma BK’nıngenç oyuncusu Erkan Yılmaz ise şunları söyledi: ‘‘A.E.K takımını kutlarım. FIBA Şampiyonlar Ligi’ndeki en iyi takımlardan birine karşı oynadık. Savunmada aksaklık yaşadığımız zamanlar oldu. Hücumda ise ritm bulamadık. Bizden daha iyi bir oyun ortaya koydular. Rakip takımı tebrik ederim.’’ dedi.

Maç:FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. Hafta Karşılaşması

Salon:TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler:AleksandarGlisic (Sırbistan), BeniaminoAttard (İtalya), Vladimir Jevtovic (Sırbistan)

Periyotlar: 1P:14–222P:07–113P:16–204P:13 – 15MS:50 – 68

TEKSÜT Bandırma BK:Erkan Yılmaz 4 sayı, 3 ribaund; Atakan Erdek 1 sayı; Jaime Smith 3 sayı, 1 asist; OmarPrewitt 16 sayı, 3 ribaund; ŞehmusHazer 8 asyı; Tyler Kalinoski 6 sayı, 3 ribaund; Alperen Şengün 2 ribaund; Emanuel Terry 10 sayı, 10 ribaund; IanHummer 2 sayı, 3 ribaund.

A.E.K.: VasileiosToliopoulos 5 sayı; LinosChrysikopoulos 8 sayı; NikosGkikas 2 sayı, 2 asist; CharisGiannopoulos 9 sayı, 3 ribaund; Stefan Jankovic 2 sayı, 3 ribaund; KeithLangford 14 sayı, 4 ribaund; JonasMaciulis 11 sayı, 4 ribaund; DimitrisMavroeidis 6 sayıü 3 ribaund; HowardSant-Roos 8 sayı, 9 asist; MarcusSlaughter 3 sayı, 11 ribaund.



Anahtar Kelimeler: Yunanistan' yenildik
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli