Yunanlı gezgin Türkiye turunda

Yunanlı gezgin Türkiye turunda

Yunanistan’ın Samos adasında yaşayan Stelios Demertzis çıktığı Türkiye yolculuğunda yaşadıklarını duygulanarak anlattı.

İZMİR - 22.11.2023 - HİBYA - Yunanistan’ın Samos adasında yaşayan Stelios Demertzis çıktığı Türkiye yolculuğunda yaşadıklarını duygulanarak anlattı.

Yaklaşık 7 haftadır otomobili ile Türkiye’nin birçok turistlik noktasını ziyaret eden Yunanistan’lı gezgin ve fotoğrafçı Stelios Demertzis, İzmir Selçuk ilçesindeki arkadaşlarını ziyaret etti. Yolculuğu sırasında Gürcistan’ı da ziyaret eden Demertzis, uzun ve maceralığı yolculuğunu bir süre daha devam ettireceğini söyleyerek, Türkiye’de muhteşem bir macera yaşadığını ve çok dostça karşılandığını dile getirdi. Türkiye’ye yakınlığı ile bilinen Samos adasını yani evinin bulunduğu adayı Türkiye tarafından seyrederken neler hissettiğini anlatırken duygulanan Stelios Demertzis, Türkiye’ye de gördüğü yakınlığı ve misafirperverliği unutamayacağını söyledi.

Başta Çeşme, Sümela Manastırı, Uzun Göl, Ağrı Dağı, Midyat, Tunceli, Nemrut, Kapadokya, Pembe Göl, Eğirdir Gölü, Kaş, Ölüdeniz ve Efes Antik Kenti gibi birçok tarihi ve turistlik yeri ziyaret eden Yunanlı gezgin fotoğrafçı Stelios Demertzis, yolculuğu sırasında Türkiye’nin birçok il ve ilçesini de ziyaret ederek büyük bir Anadolu turu yapmış oldu. Gerçekleştirdiği Türkiye yolculuğunu ve yaşadıklarını hiç unutamayacağını söyleyen Demertzis, “şimdiye kadar yaklaşık 6 bin kilometre civarında bir yolu geride bıraktım. Yolculuğum sırasında çok güzel arkadaşlıklar kurdum ve Türkiye’de çok misafirperver şekilde karşılandım şeklinde” konuştu.



Anahtar Kelimeler: Yunanlı gezgin Türkiye turunda
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı