Yürüyen tarih M.Fikri Aytekin `` Edincik tarihte 7 bin şehit verdi``

Yürüyen tarih M.Fikri Aytekin `` Edincik tarihte 7 bin şehit verdi``

Güney Marmara`da Arkeolojik kazı yapan bilim adamlarını kara kutusu Mehmet Fikri Aytekin 18 Eylül Edincik`in kurtuluş coşkusuna bilimsel veri ile katkıda bulundu.

Arkeologların ``Yürüyen tarih`` olarak tanımladıkları ve kendileri için bölgenin `` Kara kutusu`` olarak gösterdikleri Edincikli Mehmet Fikri Aytekin Edincik kurtuluş bayramı Coşkusuna kapılıp, serhat diyarı güzide kentin tarihi geçmişine anekdot düştü.
Aytekin kendisinin bugün 95 yaşında olduğunu ve bir Osmanlı çocuğu olarak, Geçmişten günümüze yaptığı inceleme ve araştırmalarla elde ettiği bilgi ve dokümanları bir kitap haline getirerek kendisinden sonra Edincik yaşayacak insanları geçmiş hakkında bilgi sahibi yapmak istediğini vurgulayarak bugün 5 bin kişinin yaşadığı Edincik`in tarihteki savaşlarda 7 bin şehit verdiğini söyledi.
Aytekin `` O nedenle Şüheda kanları ile sulanmış bu serhat diyarı her daim şehitlikler beldesidir, O nedenle Edincik`te bastığınız yeri toprak sanmayın`` diyerek Kurtuluş coşkusu yaşayan Edinciklilerin belleklerine bilimsel not düştü.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı