Yusuf Bulut, vahşi yaşam kurbanı

Yusuf Bulut, vahşi yaşam kurbanı

Gönen, Alacaoluk köyü, Aladağ'da, Çobanlık yapan Ali Topal, Domuz sandığı çırağını yanlışlıkla vurdu.

Gönen ilçesi, Alacaoluk köyü, Aladağ koyun ağıllarında 2 Ağustos  Cuma akşamı saat 21.300 sularında meydana gelen olayda, Ali Topal(33) birlikte çobanlık yaptığı arkadaşı Yusuf Bulut(23)’u Domuz sanarak dom dom kurşunu ile vurarak öldürdü.

Gönen, Alacaoluk, Aladağ merasında çabuk duyuldu. Kazadan sonra yaralanan Yusuf Bulut’un kardeşi Yücel Bulut’un yardımı ile Gönen Devlet hastanesine kaldırılan Yusuf Bulut aldığı iki kurşun yarası ile yolda hayatını kaybetmişti.

Gönen Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmayı geniş çaplı sorgularken, kazada ölen Yusuf Bulut’un 47 mt. den açılan ateş sonucu sol şakak, şah damarı ve sağ göğüsten aldığı iki kurşun yarası ile hayatını kaybettiği belirlendi.

Gönen Cumhuriyet savcılığı  hazırladığı dosya ile birlikte olayın faali Ali Topal’ı sevk ettiği mahkeme, Ölümle sonuçlanan olayın, cinayet değil kaza olduğuna karar vererek, Ali Topal’ın Denetim serbestlik yasası hükmü gereği tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Olay nasıl gerçekleşti.

Gönen’e 15 km uzaklıktaki Alacaoluk köyü, Aladağ mevkiinde koyun ağılları bulunan Yusuf Bulut ile Ali Topal yaşamda aynı kaderi paylaşan iki yakın dosttu.

Ali Topal 3 ay önce vatani görevini tamamlayıp Koyunlarının başına gelen Yusuf Bulut’a mesleğin inceliklerini öğretip, ruhsatlı silahları ile hayvanlarını vahşi doğada yaşayan hayvanlardan nasıl kurtaracağını anlatıyordu.

Zamanlarının büyük bir bölümünü birlikte geçiren usta çırak ilişkisi geceleri tekli nöbetle devam ediyordu.

2 Ağustos Cuma günü usta çırak yine birlikte idi. İftar öncesi Yusuf Bulut köye indi.

İftar sonrası saat 21.30 suları havada yıldız az gece karanlığı etkiliydi. Ağıl civarındaki hışırtılara kulak kabartan Ali Topal, ‘’Yusuuufff’’ diye seslendi.

Yanıt alamayınca’da doğruca kulübesine yöneldi, Pompalı tabir edilen silahını aldı, jarjuruna dom dom fişeklerini bastı.

Bir elinde silahı, diğer elinde feneri vardı.

Sesin geldiği yöne ışığı çaktığında, Yusuf’un, yedeğinden tutup ağıllara doğru yürüdüğü atın gözleri parladı.

Konum ve atmosferin heyecanı içinde parlayan gözleri çakal zanneden Ali Topal, feneri bırakıp silahını ateşledi.

İşte ne oldu ise o anda oldu.

Acı bir feryat Aladağ ormanlarında yankılandı.

Hem Yusuf Bulut, hem de atı vurulmuştu, silah sesi ve feryat aşağıda köye kadar ulaşmıştı. Ne olabileceğini tahmin edebilen Yusuf Bulut’un kardeşi Yücel bir solukta olay yerine geldiğinde acı gerçekle yüz yüze geldi.

Ali Topal kendisine, ağabeyi Yusuf’u çakal sandığı için yanlışlıkla vurduğunu, hemen otomobili getirmesini istedi.

Bir birini takip eden gelişmeler sonrası yaralı olarak otomobile bindirilip Gönen Devlet Hastanesine yetiştirilmek istenen Yusuf Bulut, yanlış anlaşılma sonucu talihsiz bir şekilde usta çırak ilişkisi yaşadığı en yakın arkadaşı tarafından vurularak hayatını kaybetmişti.

Ali Topal ile Yücel Bulut’un can kurtarma mücadelesi umutsuzlukla noktalanmış, Ameliyathaneden gelen başsağlığı mesajı hastane duvarlarında çığlıklarla yanıt buldu.

Ali Topal, gelişmelerin ardından jandarmaya teslim olarak ifadesini verirken, Yusuf Bulut’un cenazesi adli inceleme yapılmak üzere Bursa Adli tıp kurumuna gönderildi.

Talihsiz bir yanlış anlaşılma sonucu can arkadaşının silahından çıkan kurşunlarla 23 yaşında hayattan kopan Yusuf Bulut(23) 3 Ağustos Cumartesi günü ikindi namazını müteakiben 20 hane 60 nüfuslu köyde, tüm Alacaoluk köyü ve çevreden gelen katılımcıların gözyaşları içinde ebedi istirahatğahına defnedildi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı