Yüzen köprüler Bandırma İstanbul hattını komşu kapısı yaptı

Yüzen köprüler Bandırma İstanbul hattını komşu kapısı yaptı

       

Bandırma İstanbul, Bandırma Tekirdağ arası sefer yapan Ro Ro lar Marmara`nın iki yakasını Bandırma`ya komşu kapısı yaptı.

Tramola, Kale Nakliyat, İstanbul Deniz yolları işletmesi, ve İstanbul Lines deniz yolu işletmelerinin Bandırma İstanbul-Anbarlı , Bandırma- Tekirdağ arasındaki seri Ro Ro seferleri ile günde ortalama 1000 araç kentler arası Deniz yolu ile sefer yapıyor.

İstanbul Deniz yolları Erdemler 4 ve Erdemler 8 isimli gemileri ile Bandırma İstanbul Anbarlı, Bandırma Tekirdağ seferlerini yaparken, İstanbul Lines, Kale Nakliyat ve Tramola 1 ve 2 Ro Ro gemileri düzenli anbarlı seferleri ile adeta Bandırma İstanbul arasında yüzen köprü kurdular.

Bandırma`dan İstanbul Anbarlı ya saat 19.00 da başlayan seferler, 23.00, 24.oo, 01.oo ve 01.30 da seri olarak sürerken, Tekirdağ`a çalışan tek Ro Ro Erdemler 8 Akşam gidip Sabah dönüyor.

Ro Ro taşımacılığının İstanbul Anbarlı ayağındaki seferleri ise Bandırma daki hareketinin 5 saat sonrası dönüş olarak planlanıyor.

Sosya Ekonomik anlamda kent ekonomisine de önemli katkı sağlaması beklenen Ro Ro seferlerinin Bandırma ayağındaki alt yapı eksiklikleri nedeni ile yeteri kadar istifade edemediği görülüyor.

Liman içerisindeki yapılanma sonrası Çelebi gurubunun emrine giren RO Ro seferleri liman geçiş ücretleri anlamında anlık güncelleştirmeler hayata geçirilirken, 14 aydır yapılması noktasında söz verilen alt yapı hizmetlerinden Tıss çıkmadığı belirtiliyor.

Çelebi gurubunun Bandırma limanını alması ardından yapısal değişim noktasında hiçbir tasarrufta bulunmaması Hattı kullanan kamyoncularında umutlarının tükenmesine neden olmuş.

Çünkü sürücüler kara yolu tercihinde Trafik teröründen kurtulmaya çalışırken, Denin yolu hattında başka bir terör ile karşı karşıya kalıyorlar.

Günde ortalama 1000 kamyon` un geçtiği Bandırma limanında yeni sahibi çelebi gurubu tarafından aradan geçen 14 aylık süre içerisinde bırakın yatırım planlamayı eskisinden daha kötü bir uygulama ve altyapı eksikliğine rağmen geçiş ücreti adı altından haraç lara rağmen liman da RO RO yüklemelerine gereken hassasiyetin gösterilmediği ifade ediliyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false