Zafer Bayramını kutladık

Zafer Bayramını kutladık

Bandırma´da 30 Ağustos Zafer Bayramı

Kaymakam Sonel:

"Ordu bizim ordumuz, emniyet bizim emniyetimiz. Kamu görevlileri bizim kamu görevlilerimiz. Ama, kimse kusura bakmasın, eğer içinde çürükler varsa da onları el birliği ile temizliyoruz ve temizlemeye devam edeceğiz´´

/resimler/2016-8/30/1627558026203.jpg

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurt da olduğu gibi Bandırma´da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı´ndaki törene Kaymakam Tuncay Sonel, Balıkesir CHP Milletvekili Mehmet Tüm, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Garnizon Komutanı Hv. Alb. Ömer Tirat, Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri,  askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk heykeline çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından ilçe kaymakamı Tuncay Sonel günün anlam ve önemini içeren konuşmasını yaptı.

/resimler/2016-8/30/1628356620746.jpg

Birlik ve beraberliğin büyük önem taşıdığı günlerden geçildiğini ifade eden Sonel ? Ağustos ayı Türk tarihinde zaferlere sahne olmuştur. Türklere Anadolu´nun kapıların açan  1071 Malazgirt Zaferi´nin taçlandırılması olan   30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz. Dumlupınar, tarihte Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün yüce Türk ordusunun aziz Türk milletinin önderliğinde, hakikaten zor şartlarda yürekteki iman, cesaret ve kahramanlıkla katlanarak zafer kazanılmış.Türkiye Cumhuriyetimizin kurtuluşuna zemin hazırlamıştır.

Tarihimizi iyi öğrenmemiz gerektiğine de vurgu yapan Sonel, "Geçmişimizi iyi bilmemiz lazım. Niye ? Bu coğrafya önemli bir coğrafya. Hem içte, hem dışta hainler her zaman olmuştur. Olur ve olacaktır da .Biz devlet olarak kahraman Türk ordumuzla, kahraman güvenlik güçlerimizle, bu hainlere asla fırsat vermeyeceğiz. 15 Temmuz´u yaşadık, memleket hakikaten uçurumdan döndü. Öyle yurt dışında yaşayacaksın, devlet içinde devlet olmaya kalkışacaksın. Bu işler olmaz. Ordu bizim ordumuz, emniyet bizim emniyetimiz. Kamu görevlileri bizim kamu görevlilerimiz. Ama, kimse kusura bakmasın, eğer içinde çürükler varsa da onları el birliği ile temizliyoruz ve temizlemeye devam edeceğiz. Çünkü esas kahraman, bu güzel, aziz Türk milletimizdir. Bu birlik ve beraberliğimiz olduktan sonra memleketimizin sırtı yere gelmez.´´

Kaymakam Sonel, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti. Ahmet PESEN

/resimler/2016-8/30/1631289905344.jpg



Anahtar Kelimeler: Zafer Bayramını kutladık
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı