Zarar 1 Milyon dolayında

Zarar 1 Milyon dolayında

Edincik ve Manyas Hamamlı'da arazi yangını, 200 Dönüm Buğday tarlası kül oldu.

Edincik ve Manyas Hamamlı kırsal mahallelerinde meydana gelen ekibi Buğday tarlası yangınında tüm çabaya rağmen 200 dönüme yakın ekili buğday tarlası yandı.

Gerek Edincik'te, gerekse manyas Hamamlıda çevre itfaiye ekipleri yanı sıra vatandaşların traktörleri ile katıldıkları söndürme çalışmaları etkili olmasına rağmen Edincik Mangırcı mevkiinde 130 dönüm, Manyas'ın Hamamlı Mahallesinde 60 dönüm ekili arazi yandı.

Edincik Mangırcı mevkiinde meydana gelen yangında Buğday tarlalarının  Birol ve Raşit Tekin, Mehmet ve Emin Kalemoğlu'na ait olduğu öğrenildi.

Arazi yangınları ile ilgili olarak kapsamlı zarar ziyan tespiti yapılırken ilk belirlemelere göre bölgede ürün veriminin 500 kg, Buğday, 15 Balya olarak hesaplanması nedeniyle toplamda 1 milyon lira dolayında zararın olabileceği ön görülüyor.

Tarım ilçe Müdürlükleri, Ziraat Odaları ve Balıkesir Büyükşehir İtfaiye daire Başkanlığı hasad sürecinde devam eden harmanda son derece dikkatli olunması noktasında uyarılarda bulunarak, hava sıcaklığı ve arazilerde bulunan ürünün yangın ortamına çok uygun olması nedeni ile önlem ve gözlemlerin daha dikkatli olunmasını istediler.



Anahtar Kelimeler: Zarar Milyon dolayında
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı