“Zehra Çobanlı Yılı”

“Zehra Çobanlı Yılı”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin vefası 2021’i, Bandırmalı seramik sanatçısı Zehra Çobanlı yılı ilan etti

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 2021’i, “Zehra Çobanlı Yılı” ilan etti.

Üniversite yönetimi, 2021 yılı için bastırdığı masa takvimlerinde, Bandırmalı seramik sanatçısı ve akademisyen Zehra Çobanlı’nın eserlerinin fotoğraflarına yer verdi.

Takvimde, Zehra Çobanlı hakkında da şu bilgi verildi:

“Seramik sanatçısı, akademisyen, Bandırma doğumlu. 1981 yılında, Marmara Üniversitesi, G.S.F. Seramik Bölümü’nü bitirdi. Mimar Sinan Üniversitesi’nde yüksek lisans ve Marmara Üniversitesi’nde, sanatta yeterlilik yaptı. 1986-1989 yıllar arasında, Avustralya’da yaşadı. 1981 yılında başladığı Marmara Üniversitesi’ndeki görevini, 1989-2013 yılları arasında, Anadolu Üniversitesi’nde sürdürdü. 1993-1994 yıllarında, Japon Manbusho bursunu kazanarak, Tokyo Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi’nde bulundu. Hollanda, İtalya, Almanya, Finlandiya, Amerika, Japonya, Avustralya, Polonya, Kore, Çin, Yeni Zelanda ve Meksika gibi ülkelerdeki çeşitli müzelerde, seramik-cam merkezlerinde eserlerini sergiledi ve sempozyumlara katıldı.

1996 yılında profesör oldu. 30’un üzerinde kişisel sergi açtı. 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası seramik ve tasarım yarışmalarında jüri üyesi olarak görev yaptı. Yurt dışında Art Residency programlarına davetli sanatçı olarak katıldı. Devlet seramik yarışmalarında, Mino Seramik Yarışması’nda ve Kore Bienali’nde çeşitli ödüller aldı. Pek çok ulusal ve uluslararası etkinlik düzenledi. 2015 yılında Uluslararası Seramik Akademisi (AC) üyeliğine seçildi.

Merkezi Japonya’da bulunan Uluslararası Seramik Sanat Eğitimi ve Değişimi Derneği’nin (SCCAEE) kurucu üyesi ve başkan yardımcısı, aynı zamanda Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği’nin (SSED) kurucusu ve başkanıdır. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli resmi ve özel koleksiyonlarda, müzelerde eserleri bulunmaktadır. 2013 yılından bu yana sanat çalışmalarını, Eskişehir’deki Zehra Çobanlı Sanat Merkezi’nde sürdürmektedir.”  ÖNDER BALIKÇI



Zehra Çobanlı
14.01.2021 15:54:18
Teşekkür ederim sayın Önder Balıkçı ,Hürriyet ilkokulunu,Bandırma ortaokulunu ve Şehit Mehmet Gönenç Lisesini bitirdiğimi de eklemek isterim.

Anahtar Kelimeler: “Zehra Çobanlı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu