??Zeki Müren Bodrum´da Alkışlarla Yaşıyor, Emel Sayın Söylüyor?

??Zeki Müren Bodrum´da Alkışlarla Yaşıyor, Emel Sayın Söylüyor?

Emel Sayın, Sanat Güneşi Zeki Müren İçin Sahne Aldı

Tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı´na bağışlayan Zeki Müren, ölümünün 21. Yıldönümünde Bodrum´da Emel Sayın konseriyle anıldı. Emel Sayın´ın Zeki Müren şarkılarını seslendirdiği gecede, sanat güneşinin arşivinden çok özel görüntü ve ses kayıtları da ilk kez günışığına çıktı.

/resimler/2017-9/26/1218039650595.jpg

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı (TSKMEV), ünlü bağışçılarından Türkiye´nin sanat güneşi Zeki Müren´i 21. ölüm yıldönümünde ??Zeki Müren Bodrum´da Alkışlarla Yaşıyor, Emel Sayın Söylüyor? konseri ile andı. 24 Eylül Pazar gecesi Bodrum Kalesi´nde düzenlenen ve moderatörlüğünü Osmantan Erkır´ın yaptığı konsere Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Zeki Müren´in yakın akrabaları, sevenleri, burs fonundan yararlanan öğrenciler, Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı yöneticileri ve bağışçıları ile cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı.

Organizasyonun moderatörlüğünü üstlenen Osmantan Erkır´ın özel bir kurguyla hazırlayarak sunduğu, Zeki Müren´in arşivinden ilk kez günışığına çıkan ses ve görüntü kayıtları izleyenlere coşkulu ve duygulu anlar yaşattı. Emel Sayın´ın Zeki Müren´in unutulmaz şarkılarını seslendirerek Bodrumlulara keyifli saatler yaşattığı gecede, izleyiciler ayrıca ?Alo Zeki Müren Hattı?nı kullanarak ünlü sanatçıya mesaj bıraktı.

/resimler/2017-9/26/1218483245168.jpg

?Zeki Müren Şarkılarıyla Büyüdüm?

Emel Sayın, Zeki Müren şarkılarıyla büyüdüğünü söyleyerek ?Bizleri bu gece buluşturan Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı mensuplarına çok teşekkür ediyoruz. Burada olmamızı ve Zeki Müren´i böyle anabilmemizi sağladıkları için minnetarız? dedi. Konserde Emel Sayın´a teşekkür plaketi verildi.

?Sanat güneşimizdi, eğitim güneşimiz oldu?

Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan İğnebekçili konserde yaptığı konuşmada yakın zamanda Türk Eğitim Vakfı Bodrum Şubesi´ni hizmete açtıklarını hatırlatarak ?Bodrum bizim için son derece kıymetli bir şehir. Vakfımızın çok değerli bağışçısı rahmetli Zeki Müren bu şehrin önemli bir simgesi. Bu yüzden 12.Şubemizi Bodrum´da hayata geçirmenin ayrı gururu içerisindeyiz? dedi.

İğnebekçili sözlerine şöyle devam etti: ?Zeki Müren Sanat güneşimizdi, eğitim güneşimiz oldu, değerli sanatçıyı rahmet ve minnetle anıyoruz. Zeki Müren´in dünya çapında bir yıldız olması tesadüf değildir. O; disiplini, tutkusu, çalışkanlığı ile sanatın bir çok dalında eserler vermiş, bir başarı öyküsü ve gençlerimize örnek olmuş vizyon sahibi bir kişidir.Ülkemizin gelmiş geçmiş en sevilen ve en kıymetli sanatçılarından Zeki Müren´in anıları, kalplerimizdeki yerini ilk günkü canlılığı ile korurken, bağışları ise sonsuzluğa uzanıyor. Bugün Türk Eğitim Vakfı olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ile birlikte kendisi adına açılan fonlar aracılığıyla başarılı ve ihtiyaç sahibi gençlerimize eğitim desteği sağlıyor; Mehmetçik ailelerine yardım eli uzatıyoruz.?

/resimler/2017-9/26/1219400121226.jpg

?Maddi değerinin yanında manevi değerine paha biçilemeyecek bu anlamlı bağış karşısında her türlü gayretimizi artırarak sürdürme azim ve kararlılığı içerisindeyiz?

TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü E. Tümgeneral Yaşar BAL konuşmasında şunları söyledi: ?Bundan tam 21 sene evvel, kıymetli bağışçımız Zeki Müren, mal varlığının tamamını Mehmetçik Vakfına ve Türk Eğitim Vakfına bağışladığında, ?Kendimi hür bir martının denizi yalayarak uçuşu gibi hissettim hem de beyaz kanatlar üstünde? Duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum ama sizlerin hissettiğine inanıyorum.´ diyerek yüce gönüllülüğünü bir kez daha ortaya koymuştu. Bizler de maddi değerinin yanında manevi değerine paha biçilemeyecek bu anlamlı bağış karşısında her türlü gayretimizi artırarak sürdürme azim ve kararlılığı içerisindeyiz? dedi.

/resimler/2017-9/26/1220330434763.jpg

Zeki Müren Burs Fonu´ndan 2826 öğrenci faydalandı

Türkiye´nin eğitimle ilerleyeceği bilinciyle mal varlığının yarısını Türk Eğitim Vakfı´na bağışlayan Zeki Müren, ölümünün 21´inci yılında da gençlere umut olmaya devam ediyor. Sanat Güneşi´nin vefatının ardından oluşturulan Zeki Müren Burs Fonu´ndan bu güne kadar 39 şehirde öğrenim gören öğrencilere 2.826 burs sağlandı. Burs Fonu´ndan 2017-2018 öğrenim yılında 205 öğrenci ayda 510 TL tutarında burs alacak.

Mal varlığının yarısını TSK Mehmetçik Vakfı´na bağışlayan Zeki Müren´in katkısı ile, TSK Mehmetçik Vakfı aylık 7 milyon TL amaca yönelik yardımda bulunurken, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden bir Mehmetçik ailesine bir defaya mahsus 52 bin TL, aylık 1.240 TL, üniversite öğrencisi bir Mehmetçik çocuğuna ayda 800 TL yardımda bulunuyor.

/resimler/2017-9/26/1221294967075.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli