Zerd Ekmek'te tüm çaba, geleneği, geleceğe taşımak

Zerd Ekmek

Dağıştan göçmeni, Manyas Gurafalı Sarıaslan kardeşlerin Bandırma'da Doğal, katkısız Zerd ekmek fırını işletmesi kısa sürede markalaşmasına neden oldu.

Bandırma Paşabayır Mahallesi, 1003 Sokak, No: 9’da bulunan “Zerd Ekmek” fırını tüm unlu mamullerinin ekşi maya ve Dağıstan gelenekleri ile üretilmesi kısa zamanda ününün ilçe sınırlarını aşmasına neden oldu.

Zerd Ekmek fırının işletmecisi Tarık Sarıarslan, kardeşi ve 4 çalışanı ile birlikte günlük 800-900 kapasiteye sahip fırınlarının 2019 yılından beri hizmet verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Fırınımızda katkısız doğal ekmek üretiyoruz. Son derece sağlıklı olan bu doğal ürünlerimiz arasında tam buğday ekmeği, tam buğday tost ekmeği, siyez ekmeği, kara kılçık ekmeği, çavdar ekmeği, doğal Dağıstan Eppeği bulunuyor. Doğal Dağıstan Eppeği’ni, taş değirmende, buğday unundan, doğal ekşi maya ile imal ediyoruz. İçinde buğday unu, kaya tuzu, doğal ekşi maya ve içme suyu bulunuyor.” dedi.

1849 yıllarında Hazar denizi kıyılarındaki Dağıstan'dan Manyas Gurafa'ya (Şamlı) göç eden atalarının 154 yıldır kaybetmedikleri gelenek ve göreneklerin nice 154 yıllara taşımak adına girdikleri "Zerd Ekmek" üretiminde kısa zamanda amaçlarına ulaştıklarını vurgulayarak “Birçok çevre ilçelerin yanı sıra özellikle İstanbul'dan sipariş alıyoruz, tek sıkıntımız kapasitemiz düşük olduğu için fırınımız dışında satış standı açamıyoruz.” dedi.  ÖNDER BALIKÇI

Ekmek çeşitleri sürekli çıkanlar:
Ekşi Mayalı Tam Buğday
Ekşi Mayalı Tam Buğday Tava
Ekşi Mayalı Siyez
Ekşi Mayalı karakılçık
Ekşi Mayalı köy ekmeği
Ekşi Mayalı Köy Ekmeği Tava
Sipariş olarak yaptıklarımız
Şora
Eppek

Zerd Ekmek 0 532 212 51 16   Paşabayır tünel üstü 1003 sokak no:9 eski çiftlik ekmek fb.



Anahtar Kelimeler: Ekmek' geleneği geleceğe taşımak
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı