Zerrin Doğan’dan Bandırma’da Canva Eğitimi

Zerrin Doğan’dan Bandırma’da Canva Eğitimi

‘Canva Tasarım Atölyesi’ eğitimine değişik yaş ve meslek gruplarından kursiyerler katıldı.

Bandırma temalı çalışmalarıyla da tanınan tasarımcı, fotoğrafçı, eğitmen Zerrin Doğan, Bandırma’da eğitim verdi. ‘Canva Tasarım Atölyesi’ eğitimine değişik yaş ve meslek gruplarından kursiyerler katıldı.

Tüm dünyada grafik tasarım anlayışını değiştiren ve pek çok kullanıcının temel programları arasına giren Canva’nın temel ve ileri düzey özelliklerinin anlatıldığı kurs Bandırma Grand Asya Hotel’de yapıldı. Değişik sektörlerden oluşan katılımcılar Canva’nın değişik özelliklerini keşfetme ve uygulama imkânı buldu.

Eğitim ile ilgili bilgi veren Eğitmen Zerrin Doğan; “Uzun zamandır gelen bir talep vardı, Bandırma zaten bizim memleketimiz sayılır. Talep de oluşunca  Bandırma’da ilk kez böyle bir eğitim yapmak istedik. Katılım çok güzel, tahmin ettiğimiz sayıdan fazla katılımcı kayıt yaptırdı. Bu da bizi çok mutlu etti” dedi.

Katılımcılar 2 gün süren eğitimde Canva’nın tüm özelliklerini kullanarak içerik oluşturma, internet sitesi yapma, yapay zeka ile içerik oluşturma, afiş, broşür, etiket tasarımı gibi konularda bilgi edindiler.

Canva’nın avantajları çok iyi

Canva programı hakkında bilgi veren Zerrin Doğan; “Tasarım dünyası her geçen gün gelişiyor. Tabii ki yapmak istediğiniz işe göre program ihtiyacı da değişiyor fakat Canva ile çok güçlü teknik altyapısı olmayan bir bilgisayarda tasarım yapıp içerik üretilebiliyorsunuz. Her geçen gün daha fazla kişi ve kurum Canva ile tanışıyor ve işlerini kolaylaştırıyor” dedi.

Yapay Zekadan kaçış yok

Kurs boyunca yapay zekâ uygulamaları konusunda da uygulamalı olarak çalışmaların yapıldığı Canva Tasarım Atölyesinde ChatGPT, GoogleBards, Notion, Canva, Dali gibi yapay zeka uygulamaları anlatıldı. Eğitmen Zerrin Doğan “Yapay zeka uygulamaları her gün hayatımızda biraz daha dahil oluyor ve bundan kaçış yok, adapte olamayan kişiler de kurumlar da yitip gidecek. O yüzden bir an önce yapay zeka temelli çalışmaların öğrenilmesini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Sosyal Medya konusunda ipuçları

Kursun ikinci gününde sosyal medya konusunda temel bazı noktaları da Bandırma Gazeteciler Cemiyetinin önceki dönem yöneticilerinden olan ve halen İzmir Buca Belediyesinde görev yapan Gazeteci Ozan Ertuğrul anlattı. İnternet ile sınırların kalktığını vurgulayan Ertuğrul “Artık rakibiniz dünyadaki herkes. Yaptığınız iş koluna göre artık yerel bazlı değil daha geniş hedeflere yönelik iş yapmalısınız” diye konuştu. Kullanıcılardan gelen sorulara da yanıt veren Ozan Ertuğrul “Sosyal Medyada varsanız varsınız, yoksanız yaptığınız işin, ürettiğiniz içeriğin bir anlamı kalmıyor. Kaçış yoksa doğru noktaları öğrenerek uygulamak gerekiyor” diye konuştu.

Kursiyerlerden tam not

Kurs sonunda katılımcılara kurs bitirme sertifikaları takdim edildi. Katılımcılar böylesine faydalı ve geniş kapsamlı bir kursa katılmanın kendilerinin gelişimi konusunda önemli bir adım olduğunu belirtti. Aralarında değişik yaş ve meslek gruplarından olan kursiyerler kurs sonunda hatıra fotoğrafı da çektirdi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı