Zeytin pazarı ondan soruluyor

Zeytin pazarı ondan soruluyor

Erdek'te dededen, toruna Zeytinci Mehmet Selam bu sezonda üründe fiyat kertelesini belirledi.

Erdek'te Kapıdağ'ın Zeytin Doktoru olarak bilinen Dededen toruna zeytinci Mehmet Selam 2 hafta önce başladığı yeni sezon yeşil kırma Zeytin'de tezgahına sezonun siyah ürürünüde taşıdı. Erdek yalı Mahallesi Zafer Sokak'ta bulunan kutu gibi deposunda en erken ürün çıkartıp, en uygun fiyatlandırma ile hem tüketiciyi koruyan, hemse Erdek'te Zeytin piyasasını belirleyen isim olarak tanınan Mehmet Selam 3-35 kg lık kırma yeliş Zeytin'i 250 tl den sattığı deposunda şimdide sezonun ilk hasadı siyah Zeytin'i piyasaya sundu.

Tüketicinin kendisi kırmak için aldığı yeşil zeytin 75 tl, kışlık tuzlama için alacağı Kapıdağ Gemlik zeytini kg. 100 tl'den satışa sunulurken Marmarabirlik tarafından yapılacak yeni sezon zeytin fiyatlandırma beklentisinin siyah Gemlik tipi sofralık zeytin için 120-130 tl, elek çıktısı yağlık için ise 45-50 tl beklenti açıklandı.

Kapıdağ'ın Zeytin Doktoru Mehmet Selam, Marmarabirlik'in fiyat açıklaması ardından tüketici anlamında ürüne ulaşmanın ekonomik anlamda bir hayli zor olacağı düşüncesi ile kışlık tedarikini kendisi yapmak isteyen vatandaşların, bizzat “Selam Usta” ya gelerek yeşil ve sihah zeytinini almayı uygun gördüğünü açıkladı.

Zeytin Doktoru Mehmet Selam özellikle Erdek ve Kapıdağ bölgesinde yıl olarak “yok yılı” olduğunu dolayısı ile bu olumsuzluğun fiyat üzerinde olumsuz etkisi bulunduğunu açıkladı.



VİDEO ESKİ BİR KAYIT OLDUĞU İÇİN ZEYTİN KURULUMU-OLUŞUMU İÇİN EKLENMİŞTİR. FİYATLARI BAZ ALMAYINIZ
Anahtar Kelimeler: Zeytin pazarı ondan soruluyor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı