Zeytin Üreticisi vurgun mağduru

Zeytin Üreticisi vurgun mağduru

Ziraat odası; Don mağdurları afet kapsamında değerlendirilsin``





Bandırma Manşet                                                             Haber Merkezi

Bandırma Ziraat odası başkanı Süleyman Dönmez bu yıl Zeytin ürününde yaşanan Don olayı nedeniyle, Rekolte`nin %50 düştüğünü belirterek, Devletin Zeytin ürünü mağduru üreticiyi afet kapsamında desteklemesini istedi.

Dönmez Zeytin bahçesinde yaptığı açıklamada Don vurgunu zeytinleri göstererek, Afetin sadece kendileri için geçerli olmadığını Marmara birlik kapsamındaki tüm ortakların Don mağduru olduğuna dikkat çekti..

Dönmez gerek AKP hükümetinin gerekse, Üreticinin birliği Marmarabirlik`in bu yıl yaşanan olumsuzluğu asgariye indirme noktasında çiftçiyi destekleyici önlemler alması gerektiğine işaret etti.

Dönmez son ana kadar bahçesindeki ürüne güvenen Zeytin üreticisinin, Don felaketi ile %50`nin üzerinde ürün kaybına uğradığını, Zararın bununla sınırlı olmayıp Don`dan kaynaklanan su kaybı nedeni ile bu yıl hiç bir üreticinin Duble zeytin yetiştiremediğini söyledi.

Ziraat odası başkanı Süleyman Dönmez, Kurumsal kimliklerini kullanarak konuyu Ziraat odaları genel merkezine ulaştırdıklarını, Genel merkez nezdinde geliştirilecek diplomasi ile Zeytin üreticisinin sorunlarının Tarım bakanlığına iletilerek mutlaka yaşanan olumsuzluğun Afet kapsamında değerlendirilmesi konusunda gayretlerin bulunduğuna işaret etti.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı