Zeytin yağı teknikleri

Zeytin yağı teknikleri

Havran`da bir araya gelen Zeytin Yağı üreticileri akademisyenlerden tadım tekniklerini öğrendi.


____________________/ Hasan AKAR-HAVRAN
Edremit
Meslek Yüksek Okulu Zeytin Endüstrisi Bölümü toplantı salonunda Zeytin yağının tadına bakma teknikleri ile ilgili panel düzenlendi.

Edremit Burhaniye ve Havran`lı Zeytin yağı Fabrika sahipleri şirket temsilcileri Havran Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Önder Edremit MYO Öğretim Üyesi Mücahit Kıvrak,Komili Zeytin Yağı Alım Müdürü Mehmet Cavlı ve öğrencilerin katıldığı panelde Panelist Selin Ertürk Yurt dışındaki izlenimlerini katılımcılar ile paylaştı.
Körfezdeki Zeytin Yağının kalitesi hakkında bilgiler sunan Selin Ertürk Zeytin Yağının tadım teknikleri hakkında uygulamalı ders verdi.
ÖNDER KÖRFEZ ZEYTİN YAĞI HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL
Havran Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Önder Körfezin Küçükkuyu`dan Havran`a kadar olan bölümde bir bütün olduğunu vurgulayarak Körfezimizde her şey var dağ deniz zeytin ve diğer ürünlerimiz ile yaradan körfezemize cömert davranmış tüm nimetleri bizlere sunmuş ancak bizler şuana kadar yeterince faydalanamamışız tanıtımda eksik kalmışız bu tür etkinlikler çok önemli dedi.
TUNA ZEYTİN  ENDÜSTRİSİ`NDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER İŞ BULAMIYOR
Havran Tuna Zeytinciliği sahibi İbrahim Tuna Edremit Meslek Yüksek OkuluZeytin Endüstrisinde mezun olan öğrencilerin iş bulamamasını dile getirerek öğrenciler boş zamanlarında körfezdeki zeytin yağı fabrikalarını ziyaret etsinler hem pratikte kendilerini yetiştirirler hemde mezun olduktan sonra iş bulmaları daha kolay olur ancak Okul ile işletmeler arasında kopukluk var bu yüzden çocuklarımız iş bulamıyor dedi.
Tuna Körfezdeki zeytin yağının kendine has aroması var tanıtıma daha çok önem vermeliyiz bu anlamda bir  konsensiyum sağlanabilir Ülkemizdeki Zeytin yağı tüketimini arttırıcı çalışmalar yapabiliriz dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli