Zeytin yaprağı mucizesi

Zeytin yaprağı mucizesi

Koronavirüsü parçaladığı bilimsel olarak kanıtlandı

Koronavirüsle mücadelede dünyanın bilinen en güçlü antioksidanı olan zeytin yaprağının virüsü parçaladığı bilimsel olarak kanıtlandı.

20 yılı aşkın süredir zeytin yaprağı üzerinde çalışan Faruk Durukan, yapraktaki etken madde Oleorupin’in, koronavirüsü ayrıştırdığını belirtti. Bu arada zeytin yaprağı çayı, TBMM’nin çay ocaklarında yerini aldı.

Haberlerin ardından zeytin yapraklarına ilginin arttığını da belirten Durukan, daha önce yakılan yaprakların artık ekonomiye kazandırıldığına dikkati çekti.

JAPONLAR DA ARAŞTIRILDI

Balıkesir’deki zeytin yaprağı üreticilerinden biri olan Selahattin Güvenç de yaprağın yararlarına işaret etti. Yurt dışına da yaprak sattığını aktaran Güvenç, “Yaprak üzerinde hem yüksek lisans, hem de doktora çalışmaları yaptık. Zeytin yaprağının içindeki madde Oleorupin’in HINI domuz gribi, kuş gribi ve HİV virüsünde etkili olduğu sonuçlarına ulaştık. Biz granül halinde satıyoruz. Yurt dışına ihraç ederken talep üzerine, yaprak halinde de gönderiyoruz. İlk ürettiğim yıllarda Japonya istedi, tümünü gönderdik. Bilimsel çalışma yapmışlar, sonuçları da gönderdiler. Sonuçlarda özetle Oleorupin’in güçlü bir antivirüs olduğu belirtiliyordu” dedi.



Anahtar Kelimeler: Zeytin yaprağı mucizesi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı