Zeytincinin baş belası zeytin sineği

Zeytincinin baş belası zeytin sineği

"İlaçlama eskisi gibi uçakla yapmalı"

Zeytin üreticisi bu yıl da zeytin sineğiyle mücadele edeceği anlaşılıyor. Erdek’te son yapılan gözlemlere göre zeytinin bir numaralı düşmanı zeytin sineğinde artış olduğu tespit edildi. İlçe Tarım Müdürlüğü’nden üreticilere gönderilen mesajda zeytin sineğiyle mücadele için ilaçlamanın ihmal edilmemesi istendi.

Erdekli zeytin üreticilerinden Mehmet Andaç ilaçlamayı ihmal etmeden yaptığını daha 3 defa daha yapacağını söyledi. Ancak etkili olması isteniyorsa tüm üreticilerin de ilaçlamayı ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.

İLAÇLAMA UÇAKLA YAPILMALI

Havran zeytin ve zeytinyağı üreticisi ve satıcısı Osman Faik Buğdaycı da ilaçlamayı eskisi gibi devletin uçakla yapması halinde kaliteyi daha da arttıracağını ve daha fazla KDV katma değer girdisi yapacağını söyledi. Düşük kaliteli zeytin ve zeytinyağın iç piyasada tüketildiğini dışarıda ise sorun yaşandığını sözlerine ekledi ve “zeytinyağında dış pazar payını arttırmak için dâhilde işlem belgesinin kolaylık sağlanarak zeytinyağı ihracatçılarına kontrollü bir şekilde verilmelidir.” dedi. Erdem ÖZCAN



Anahtar Kelimeler: Zeytincinin belası zeytin sineği
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı