Zeytinde Pamuklu Zararlısı

Zeytinde Pamuklu Zararlısı

Zeytin Üreticisinde Pamuklu bit ve Tırtıl mücadelesi

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Zeytin mahsulünde Pamuklu Bit ve Tırtıl zararlısı tespit edilmesi üzerine üreticinin zaman geçirmeden zirai mücadeleye başladığını açıkladı.

/resimler/2018-5/4/1330098680446.jpg

Erdek Ziraat Odası aynı zamanda Zirai mücadele ilaçları satışı ve danışmanlık hizmeti veriyor

Başkan Özgür, bazı bahçelerde görülen Pamuklu bir ve Yaprak tırtılının ürün yükleniminde ağaçlara büyük zarar verdiğini, bu nedenle zeytin üreticisinin bahçe kontrolü yaparak her iki zararlıya karşı zirai mücadelesini başlatmasını istedi.

Özgör, Erdek Ziraat odası olarak mücadele kapsamında gerekli olan mücadele ilaçlarını temin ettiklerini, ihtiyacı olan bahçe sahiplerinin gerek Pamuklu bit, gerekse yaprak tırtılı için odadan ilaç temin edebileceğini söyledi.

Başkan Özgör, Pamuklu bit için ?Dimethoate?, Yaprak tırtılı için ise muhteviyatı ?Thiamethoxam ve lambada-cyhalothrin? ilaçlarının yeterli miktarda temin edildiğini söyledi.

/resimler/2018-5/4/1330466962417.jpg

Başkan Haluk Özgör, Erdek ve Marmara çiftçisinin zirai mücadele ve ekipman ihtiyacını karşılamak amacı ile önemli yatırm yaptıklarını ayrıca lisanslı ceviz ve zeytin fidanı ihtiyaçlarının karşılandığını açıkladı.



Anahtar Kelimeler: Zeytinde Pamuklu Zararlısı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı