Zeytin'de erken harman

Zeytin

Yağlık alt zeytin alımı 10.tl den başladı. Kırma-Yeşil müstahsil ürün 30 tl.

Marmarabirlik koopratiflerinin rekolde bildirimi için tanıdığı süre 14 Ekim itibariyle sona erdi. Ortaklar Bahçelerinde yaptıkları son değerlendirme ile bağlı bulundukları koopratiflere tahmini rekoltelerini bildirdiler. Koopratiflerden yapılan açıklamada rekolde beyanı dışında ürün alımı yapılmayacak olmasıydı.

Koopratiflerde durum böyle iken bahçesinden erken yeşil kırma ürünü pazara çıkartan müstahsil ile etiketine 30 tl koydu. Özellikle Bandırma pazarlarına körfezden getirilen erken yeşil zeytin, makineler vasıtası ile kırılarak tüketiciye 30 tl den satılırken, Bahçelerde alt ürün, vuruk ve erken hasat yeşil elek altı ürünler sabunluk yağ sanayii için 10 tl den pazar buldu.

SÜLEYMAN SACİT YÜKSEK "HERTÜRLÜ ÜRÜNÜ ALIYORUZ." 

Düzler bölgesinde uzun yıllar alt zeytin toplayıcılığı yapmakta olan Süleyman Sacit Yüksek, " Yaklaşık 2 haftadan buyana alt ürün, vuruk ürün ve elek altı olarak tabir edilen çokma ürünü sabun sanayii için 6 tl den  topadık ancak 14 Ekim itibarı ile işletmelerden gelen talimat ile bu rakamı kg. başına 10 tl ye çıkarttık" dedi.



Anahtar Kelimeler: Zeytin' erken harman
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı