Zeytinli deltası temizleniyor

Zeytinli deltası temizleniyor

Şile- Ağva,Rumeli Hisarı Göksu Deltası,Kandilli Göksu benzeri Zeytinli deltası turizm amaçlı temizleniyor.

Edremit ilçesi Zeytinli Mahallesi’nde Zeytinli ve Kızılkeçili Çayları kenarlarında kaçak olarak yapılan çardak, baraka ve bahçeler Edremit Belediyesi ekipleri tarafından kaldırıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, buraların tekrar vatandaşın ortak kullanımına açıldığını söyledi.

Edremit ilçesi Zeytinli Mahallesi’nde Zeytinli ve Kızılkeçili Çayları kenarlarında kayık bağlamak amacıyla kaçak olarak yapılan çardak, baraka ve bahçeler Edremit Belediyesi ekipleri tarafından yıkılarak ortadan kaldırıldı.

Devlet Su İşleri ve Liman Başkanlığı ile Edremit Belediyesinin ortak çalışması ile tekne bağlama gerekçesi ile izinsiz olarak yapılan baraka, çardak ve sebze meyve bahçelerine dönüşmeye başlayan alanda yapılan uyarılara aldırılmadığı gerekçesi ile Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ile Fen İşleri ve Zabıta ekiplerinin gözetiminde yıkımları yapılarak çay kenarları temizlendi.

Vatandaşların ortak kullanım alanlarının özel şahıslar tarafından kullanılmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini belirten Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Zeytinli Mahallemizde ki çay kenarlarında izinsiz olarak yapılan ve şikâyet konusu olan bu alanların kaldırılması için öncelikle gerekli uyarılar yapılarak, kaldırılmaları için süre tanındı. Ancak uyarılara rağmen verilen süre içerisinde kaldırılmayan baraka, çardak benzeri yerler ekiplerimiz ve iş makineleri ile yıkıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından gerekli düzenlemeler yapılarak vatandaşlarımızın ortak kullanımına bölge olarak buralar tekrar açılacak” diye bilgi verdi. ENVER DOLGUN

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı