Zeytinliada çalışmaları değerlendirildi

Zeytinliada çalışmaları değerlendirildi

Kazı çalışmaları tamamlandığında Dünyanın en önemli ziyaret merkezlerinden birisi olacak Zeytinliada Doç.Dr.Nurettin Öztürk ve ekibinin başarılı çalışmaları sonucu 5 yıl gibi kısa sürede ziyarete açılma noktasına geldi.
Kazı başkanı Öztürk bu yılki çalışmalarını tamamlaması ardından akşam Erdek Turizm vakfı heyetine 2011 yılı Kazı ve Restorasyon değerlendirmesinde bulundu.
Yaklaşık 150 kişinin katıldığı bilgilendirme toplantısı öncesi Zeytinliada yı gezen konuklar Doç.Dr.Öztürk`ten bilgi aldılar.
Daha sonra hazırlanan platforma geçildi ve Doç.Dr.Nurettin Öztürk 2300 yıllık geçmişe sahip Erdek Zeytinliada atik tapınak alanlarını tesadüfen ortaya çıkarttığını söyledi.
Öztürk Kyzikos ve Erdek karayolu jeolejik çalışmalarını yaparken 2007 yılında dönemin Belediye başkanı Hüseyin Sarı tarafından restaurant yapılmak üzere anıtlar kuruluna talepte bulunulması üzerine geldiği Zeytinliada da tarihin en önemli mabetlerini keşfettiğini belirterek yapılan çalışmalarda ortaya çıkan bulguların Erdek ve Türkiye turizmi için önemli olduğunu, Erdek Zeytinliada`nın Katolik alemimin haç merkezi olacağını söyledi.
                   

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli